icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 02/03/2020

"Een dag zonder code is een dag niet geleefd"

Dennis de Groot

Doordat hij steeds meer de aansturende kant op ging stapte hij in september 2019 over van het bedrijf waar hij al 9 jaar had gewerkt naar Dev Talents. “Ik miste de techniek, wilde weer met mijn poten in de klei staan." .NET Developer Dennis de Groot vertelt over afwisseling, focus en drive.

Als je focust op waar je blij van wordt ben je niet alleen maar aan het werk, dan ben je gewoon lekker bezig.
Dennis de Groot / Dev Talents

Je bent overgestapt omdat je de techniek miste. Hoe maakte je die keuze?
“Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij mijn vorige werkgever. Maar ik kreeg ook een burn-out omdat ik niet goed keek naar wat belangrijk was voor mij. Daar heb ik van geleerd dat de techniek voor mij altijd centraal staat, dat ik vooral energie krijg van afwisseling en dat ik toe was aan een nieuwe omgeving. Dev Talents vond de perfecte opdracht voor mij bij De Nederlandsche Bank. Ik zou er zelf nooit hebben gesolliciteerd vanwege het statige karakter, maar er ligt een enorme technische uitdaging waar ik veel plezier uit haal.”

Dat klinkt interessant! Wat doe je daar precies?
“Ik ben onderdeel van het ToezichtTechTeam. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van 3 applicaties met als hoofdfocus het nieuwe portaal waarin alle data samenkomt. Het mooie is dat er iedere dag wel iets is wat we voor het eerst gaan doen én dat we samen echt een team vormen. Ik ben dan wel een externe maar daar voel ik verder niks van. De borrel is voor iedereen en succes vieren we met z’n allen.”

Hoe vieren jullie succes? En wanneer is een dag voor jou succesvol of geslaagd?
“Het zijn eigenlijk vooral succesmomentjes. Dan staan we even stil dat het toch maar is gelukt en delen we onze kennis over hoe we het voor elkaar hebben gekregen: ‘Weer een technisch complexe uitdaging afgerond’! Daarnaast krijg ik een goed gevoel als er een tijd onduidelijkheid is geweest, ik een goed advies heb uitgebracht en dan eindelijk de knoop wordt doorgehakt. Dan staan de neuzen weer dezelfde kant op en kunnen we door. Maar de mééste energie krijg ik als ik lekker aan het werk ben en ineens zie dat het al vijf uur is. Dan heb ik niet gewerkt maar ben ik gewoon lekker bezig geweest.”

Alles begint met jouw drive. Als je iets écht wilt zoek je wel een manier.
Dennis de Groot / Dev Talents

Je bent ook een fanatieke sporter. Hoe combineer je alles?
“Ik train zes keer per week voor de triatlon, waarin ik ook de afwisseling vind die ik zo fijn vind. Om alle onderdelen goed uit te kunnen voeren heb je focus nodig. Als ik aan het zwemmen ben denk ik niet aan het hardlopen dat nog komt. Deze focus vertaal ik ook naar mijn werk. Als ik bezig ben met de front-end ga ik niet ineens nadenken over integraties. Door alles op te delen in blokken kan ik goed switchen én dingen afmaken.

Hierbij houd ik overigens wel altijd het totale plaatje voor ogen: de complete race of de volledige applicatie. Ik zie het als geheel en focus op de losse onderdelen, het is pas een goed resultaat als alles samenkomt. Het belangrijkste om hierin te slagen is ‘drive’: als je iets écht wilt zoek je wel een manier om het te laten werken.”

Dan nu een invuloefening: Een dag niet <vul in> is een dag niet geleefd?
“Die is tweeledig. Om bij het sporten te blijven: Een dag niet getraind is een dag niet geleefd. Sport is echt een mentale uitlaatklep voor me en zorgt ervoor dat ik me kan blijven focussen. En een dag zonder code is een dag niet geleefd. Als ik een hele dag alleen maar meetings heb, heb ik eigenlijk een – excuse my French - k*tdag. Techniek is gewoon zó leuk, het geeft me energie, het is mijn passie.”

Zijn er nog dingen waar je in wilt groeien?
“Doordat Dev Talents de dingen regelt die ik zelf niet wil regelen – zoals acquisitie, administratie en zekerheid als ik ziek zou worden – kan ik me blijven ontwikkelen op gebied van techniek. Daarnaast zou ik mezelf verder willen ontwikkelen in advisering en coaching. Wanneer een beslissing breder is dan mijn eigen team wil ik op de juiste manier een technisch advies kunnen uitbrengen. En ik wil de minder ervaren mensen in het team graag coachen om zelf keuzes te maken door de juiste vragen te stellen. Mijn zwakke punt is nu dat ik een vraagstuk nog teveel invul voor anderen. Samen met Dev Talents gaan we focussen op deze ontwikkeldoelen zodat ik hier ook verder in kan groeien.”

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?