icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Microsoft development 14/05/2020

"Ik wil niet alleen bouwen maar ook verder kijken en meedenken"

Fabian van Steen

Complexe code schrijven, gezond zijn en pro-actief dingen oppakken. Dát zijn de dingen die fullstack developer Fabian van Steen motiveren. De in Dordrecht geboren en getogen ontwikkelaar heeft inmiddels een diverse carrière in de IT: “Diversiteit is misschien wel mijn grootste kracht".

Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Ik hou van een uitdaging en denk dan: ‘Geef maar aan mij, dan komt het goed'
Fabian van Steen / Dev Talents

Je hebt met vele technieken gewerkt en ook verschillende rollen gehad. Hoe motiveer je jezelf om steeds iets nieuws te leren?
“Ik ben van mening dat als je écht iets wilt, je ervoor kan zorgen dat het lukt. Ik denk dat ik deze mindset heb gecreëerd doordat ik mijn hele leven al veel sport. Ik was fanatiek waterpoloër en train nu vijf keer per week in bodybuilding en powerlifting. Om dit vol te houden moet de motivatie en discipline echt uit jezelf komen. Ik focus altijd op het resultaat: het geeft me rust, ik voel me gezond en sterk en het geeft me extra energie op andere gebieden zoals mijn werk.”

Je bent in de IT gaan werken, wat vind je het leukst om te doen?
“Vanuit mijn studie Informatica kwam ik bij Fourtop terecht, hier heb ik enorm veel geleerd over .NET ontwikkeling. Ik werkte naast mijn studie 80 tot 100 uur per maand bij dit bedrijf en ben echt van de Microsoft omgeving gaan houden. Ik ben daar ook maatwerk applicaties gaan maken en merkte al snel dat maatwerk het beste bij me past. Ik wil geen framework toepassen maar code schrijven en dingen op de juiste manier aan elkaar knopen. Hoe groter de uitdaging hoe eerder ik zeg ‘geef maar aan mij, dan komt het goed’. Ik blijf dan puzzelen, schakelen met collega’s en naar het grote plaatje kijken, totdat het me lukt.”

Je bent toen de mobile development ingerold én hebt als technisch coach gewerkt. Hoe ging dat?
“Ik kwam bij Info support terecht en kreeg daar de kans een nieuwe techniek te leren voor mobile development. Ik heb zo’n 20 live sessies gevolgd, vaak ‘snachts omdat het vanuit Amerika kwam en heb in drie maanden mijn Xamarin-certificaat gehaald. Ik was toen een van de 500 developers ter wereld met dit certificaat, daar was ik enorm trots op. Toen ik klaar was voor een volgende uitdaging kwam ik bij PGGM terecht. Hier was ik technisch coach voor drie teams en heb ik leren motiveren, draagvlak creëren en omgaan met ‘politieke spelletjes’. We hebben als team continuous delivery doorgevoerd: in plaats van één keer in de drie maanden opleveren gingen we naar twee-wekelijkse opleveringen, met alle proces-wijzigingen die daarbij kwamen kijken.”

Ik pak graag de dingen erbij die nodig zijn zodat we vooruit kunnen als team
Fabian van Steen / Dev Talents

Je kwam toen via een expert bij verzekeraar DSW terecht. Vertel?
“Ik had als coach voor mijn gevoel voldoende ervaring opgedaan en wilde weer verder leren en zelf weer meer ontwikkelen. Een van mijn collega’s bij PGGM werkte via Dev Talents en vertelde over het midlancemodel. Ik ging mee naar een kennissessie, had een klik met John én de vrijheid van het midlancen, en ben nu inmiddels al vier jaar ook een expert. Ik ben gestart bij DSW waar ik een systeem heb opgezet om gegevens die consumenten invullen te verwerken. Omdat ik niet alleen wil bouwen maar ook verder wil kijken en proactief dingen wil aankaarten, heb ik vanuit mijn ervaring bij PGGM ook het automatisch testen geïntroduceerd.”

Inmiddels zit je al 1.5 jaar bij KennisNet. Hoe gaat het daar?
“Voor mijn eerste opdracht bij KennisNet moest ik ‘alleen het inlogsysteem omzetten naar een nieuw systeem’, wat heeft geresulteerd in een project van een half jaar! Er moest een inhaalslag gedaan worden op de technische legacy en de infrastructuur bleek ook aangepast te moeten worden. Dit project heb ik samen met een collega voor een groot deel geleid en eind mei 2019 hebben we het nieuwe inlogsysteem opgeleverd. Nu ben ik bezig de website te vernieuwen en heb ik aanvullend de uitrol van test naar productie van 1.5 uur naar 15 minuten per keer gekregen. Dat vind ik superleuk, omdat we dan als team ook weer sneller vooruit kunnen.”

Tot slot: waar komt dit vooruit willen vandaan?
“Ik vind het belangrijk om altijd te verbeteren, te leren en te groeien; ik wil niet het gevoel hebben stil te staan. Als ik op dat punt kom zoek ik weer een nieuwe uitdaging en dat heeft me een enorme diversiteit gegeven die ik als mijn grootste kracht beschouw. Ik heb vanuit huis ook altijd meegekregen: ‘Als je iets doet moet je het goed doen en als je iets wilt moet je ervoor werken’. Soms is het een valkuil omdat je dan teveel wil maar het heeft me ook veel gebracht. De komende tijd ga ik me richten op mijn soft skills zodat ik nog beter leer me te focussen en hoe je als team samen verder komt.”

overzicht nieuws
Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Fabian van Steen
Fabian van Steen /
Senior Microsoft .NET Developer

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?