icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 02/01/2024

Nieuwe collega Mehmet Turgut over uitblinken in Azure, Midlancen en zijn vakgebied

Data Talents

Cloudtechnologie wordt steeds belangrijker. Data engineer Mehmet Turgut wil uitblinken in Azure, de cloudtechnologie van Microsoft. Bij Data Talents krijgt hij volop de kans om interim opdrachten te vervullen die aansluiten bij zijn ambitie.

Masteropleiding Data Science

Na het behalen van zijn bachelordiploma bedrijfskunde koos Mehmet bewust voor een masteropleiding Data Science aan Tilburg University. Met dit diploma op zak werkte hij enkele jaren op de afdeling Data en AI van een consultancybureau. “Ik was hands-on met data bezig. Denk aan het opschonen en analyseren van data en het doen van voorspellingen voor grote merken. Zo heb ik statistische analyses gemaakt en key drivers geïdentificeerd. Aan de hand daarvan werden marketingbudgetten verdeeld.”

Vrijheid om te kiezen

Mehmet was niet actief op zoek naar een andere baan toen hij werd benaderd door een Business Manager van Data Talents, met de vraag of hij interesse had om te midlancen. Toch was hij benieuwd en ging hij voor een kennismaking naar het kantoor van Data Talents in Utrecht.

“Ik verliet het kantoor goed geïnformeerd”, vertelt hij. “De vrijheid, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en duidelijkheid van het Midlancen spraken me direct aan. Daarnaast viel het me op dat er goed wordt geluisterd naar wat ik belangrijk vind. Ze bekijken net als ik scherp welke opdrachten wel en niet aansluiten bij mijn ambitie om uit te blinken in Azure. Ik heb de vrijheid om te kiezen voor opdrachten die bij mij passen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ja heb gezegd.”

“Ik heb snel een goed beeld van wat er aan de hand is”

Mehmet ging aan de slag als data engineer bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij werkt samen met twee collega’s aan het automatiseren van data-pijplijnen en het opzetten van een data-orkestratie platform – gedeeltelijk in Azure. Mehmet is degene die het plan uitwerkt, de transitie in goede banen leidt en het platform bouwt. “Mijn kracht is dat ik snel een goed beeld heb van wat er aan de hand is, wat er moet gebeuren en wat de mogelijkheden zijn. Als ik zie dat ik iets kan oplossen of verbeteren, dan ga ik ervoor.”

Als een vis in het water

Mehmet voelt zich als een vis in het water in de wereld van data, cloudtechnologie, automatisering en programmeren. “In mijn vakgebied gebeurt er veel en verandert er constant wat. Dat is voor mij ideaal. Ik doe veel aan self-learning en houd het nieuws van grote techbedrijven nauwlettend in de gaten. Als Microsoft bijvoorbeeld een nieuwe tool heeft, ben ik daar snel van op de hoogte.” Elk jaar stelt hij zichzelf nieuwe leerdoelen om zich verder te bekwamen in Azure. Zo kan hij telkens meer waarde leveren aan opdrachtgevers.

Overzicht nieuws
Mehmet
Mehmet Turgut /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!