icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 11/12/2023

Nieuwe collega Colin Stolwijk: ’Ik beleefde een droomstart bij De Nederlandsche Bank’

Data Talents

Data Expert Colin Stolwijk was afgelopen zomer een van de nieuwe aanwinsten van Data Talents. Hij vertelt over zijn passie voor het data-vak en zijn drijfveren om te kiezen voor een carrièrevervolg als midlancer bij Data Talents. “De sollicitatieprocedure verliep erg prettig en was lekker kort”.

Colin is van jongs af aan al geboeid door getalletjes en wiskunde. Als vervolgopleiding koos hij voor Business Analytics: een combinatie van wiskunde, informatica en economie. “Tijdens mijn studie merkte ik dat ik werken met data het interessantst vond. Data science sprak mij het meeste aan; het biedt voor mij de ideale combinatie van getallen en programmeren.”

Puzzelen met data

Met programmeren kwam hij tijdens zijn studie voor het eerst in aanraking. “Programmeren is een heel andere manier van denken dan ik gewend was. In plaats van zelf dingen uitvogelen, moest ik ineens aan een computer uitleggen hoe iets gedaan moest worden. Het was even wennen, maar ik vond programmeren uiteindelijk hartstikke leuk. Ik zie het als puzzelen, maar dan met data in plaats van puzzelstukjes.”

Fraudeherkenning

Colins eerste ‘echte’ baan was als Data Consultant voor een klein bedrijf. Hier kreeg hij onder meer te maken met data analyse, data engineering, en data science. “Het leukst vond ik een opdracht als data consultant bij een grote bank, waar ik mij bezighield met het prepareren van data om deze vervolgens beter te analyseren. Ook een andere opdracht waar ik mij bezighield met fraudeherkenning in transacties vond ik erg interessant. Na deze eerste werkgever heb ik nog kort bij een ander consultancybureau gewerkt, om vervolgens de overstap te maken naar Data Talents.”

Goede sfeer

Waarom hij koos voor Data Talents? “Na gesprekken bij verschillende bedrijven, bleek Data Talents de beste match. Alles klopte: van het eerlijke verhaal over verwachtingen en de open ontvangst op kantoor, tot aan de vriendelijkheid van de Business Managers en de goede sfeer op de werkvloer. De sollicitatieprocedure verliep erg prettig en was bovendien lekker kort. Mijn keuze was snel gemaakt!”

Droomstart

Zijn eerste opdracht als midlancer is bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hier werkt hij als data scientist met een combinatie van onder meer Python en SQL. “Dat maakt deze opdracht technisch erg leuk en uitdagend. Een ander pluspunt van deze opdracht is dat er al twee collega’s van Data Talents in het team werkten toen ik hier begon. Mede daardoor ben ik voortreffelijk ingewerkt en beleefde ik een droomstart.”

Snel volwassen

“De vrijheid die komt kijken bij het midlancen spreekt me erg aan. Daarnaast is het motiverend om in een omgeving te werken met gedreven, ondernemende collega’s. Er is er altijd wel iemand waar je even mee kunt sparren als je ergens tegenaan loopt. Er wordt duidelijk gecommuniceerd, ik weet exact wat ik mag verwachten.”

Colin leert veel in zijn nieuwe functie. Zijn ambitie voor de komende jaren is vooral om zichzelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied. “Ik merk dat ik snel volwassener wordt als expert dankzij de senioriteit binnen het team waarvan ik deel uitmaak; deze groei wil ik doorzetten. Daarnaast ben ik van plan om mezelf op technisch vlak verder te ontwikkelen. Data Science is één van mijn specialiteiten, ook daarin wil ik mij doorontwikkelen.”

Overzicht nieuws
logo data talents
Colin Stolwijk /
Data Scientist

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!