icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 01/06/2023

"Mijn ervaring is dat Data Talents uitgaat van wat jij als expert wil"

Data Talents

Eén van de nieuwe aanwinsten bij Data Talents is Ard Veneman. De 40-jarige Data Engineer werkt sinds maart aan een vernieuwend project bij de Belastingdienst. Hij heeft het tot nu toe bijzonder naar zijn zin als midlancer. “Bij Data Talents staan de Business Managers niet boven je, maar werk je echt sámen.”

Ard speelde tijdens zijn carrière als Data Engineer al vaker met de gedachte om te gaan midlancen. Begin dit jaar wilde hij wat anders en besloot hij contact op te nemen met Business Manager Annelien Gijzen. “Ik kende al een paar oud-collega’s die bij Data Talents werkten, waaronder Annelien. Dat maakte de drempel lager om contact op te nemen. Het sollicitatiegesprek verliep prettig en ontspannen en ik was meteen enthousiast over de manier waarop dit bedrijf werkt en omgaat met medewerkers. Ik dacht: deze partij past bij mij!

Sámen op zoek

Eén van de belangrijkste pluspunten vindt Ard dat hij als midlancer grotendeels zelf de regie kan voeren over zijn carrière. “Mijn ervaring is dat Data Talents uitgaat van wat jij als expert wil. Met de Business Manager ga je op zoek naar de opdracht die het beste bij je past. Het geeft een goed gevoel om serieus te worden genomen. Bij Data Talents staan de Business Managers niet boven je, maar werk je sámen aan het vinden van de beste optie.”

Belastingdienst

Nadat de inkt van de handtekeningen droog was, startte Ard vrijwel meteen met zijn eerste project. Bij de Belastingdienst zochten ze een Data Engineer om te werken aan een nieuw systeem. Een opdracht die hem op het lijf geschreven bleek. Ard: “Belangrijke eisen aan het nieuwe systeem zijn dat data eenduidig wordt opgeslagen en flexibel aanpasbaar is. Ook moet de data altijd en liefst zo eenvoudig mogelijk terug te traceren zijn naar de onderliggende wet- en regelgeving van de overheid. Mijn taken zijn onder andere om het nieuwe platform te voeden met de juiste data. Dat doe ik door datastromen te vertalen, de juiste informatie eruit te filteren en binnenkomende gegevens vast te leggen binnen de database.”

Ard heeft het bijzonder naar zijn zin. “Ik hou van dit soort innovatieve, analytische opdrachten en de collega’s zijn leuk. We werken binnen een AGILE-team met in totaal zo’n twintig IT’ers, waaronder veel jongeren. Ik geniet ervan om mijn kennis en ervaring op hen over te brengen. Bovendien leer je daar zelf ook weer van.”

Focus op de inhoud

Verder dan anderhalf jaar durft hij nog niet te kijken, als het gaat om de gewenste toekomst van zijn carrière als Data Expert. “Het vak is vol in ontwikkeling en de veranderingen gaan razendsnel. Ik vind het lastig om ver vooruit te plannen. Dus ik zie wel waar ik uitkom.”

Voorlopig legt hij de focus op zijn inhoudelijke ontwikkeling binnen het data-vakgebied, zoals het perfectioneren van de vertaling van functioneel ontwerp naar technische oplossing. Welke tools en platforms daarvoor nodig zijn vindt hij minder interessant. “In mijn visie zijn tools dienend. Aan de andere kant is het belangrijk om ook op het gebied van tools en platforms bij de tijd te blijven. Voor je het weet maak je deel uit van het meubilair en dat wil ik voorkomen. Het was trouwens ook één van de redenen om voor Data Talents en House of Talents te kiezen: ze hebben alles in huis om ervoor te zorgen dat ik up to date blijf.”

Overzicht nieuws
Ard Veneman
Ard Veneman /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!