icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 13/04/2023

"Ik dacht voor deze club wil ik werken!"

DataDolphins

Afgelopen maart is het team van Data Talents versterkt met Gail Martoidjojo. De Data Engineer werkt inmiddels op interim-basis bij Schiphol. Ze is erg enthousiast over Data Talents. “Mijn Business Manager luistert, denkt mee, ondersteunt en verbindt.”

Als geboren en getogen Surinaamse kwam Gail in 2010 naar Nederland om Informatica te studeren. Dat was een hele bewuste keuze. “Om hier te kunnen studeren, moest ik een opleiding kiezen die er in Suriname niet is. Daarnaast wilde ik verzekerd zijn van goede carrièrekansen en deed ik liefst iets waar cijfers en berekeningen aan te pas komen. De studie Informatica aan de UvA bleek perfect in het plaatje te passen.”

Dashboard-ontwerp

Na het afronden van haar studie, mikte ze in eerste instantie op een functie als Software Developer. Maar een doortastende recruiter was van mening dat de datawereld beter zou passen bij Gail. “Uit mijn cv bleek inderdaad dat ik het best presteerde in de datavakken. Gek genoeg had ik daar zelf nog niet bij stilgestaan. Omdat ik geen praktijkervaring had in het data-domein, stond ik er niet bij stil dat er meer was dan alleen software engineering.”

Gails eerste functie was datawarehouse ontwikkelaar bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in zorginformatiesystemen. Ze hield zich bezig met alle facetten van een nieuw dashboard-ontwerp voor een grote GGZ-instelling: van front- en back-end development tot aan het verzamelen en transformeren van de data.  Ze bleek niet alleen goed in logisch denken, analyseren en verbanden zien, maar wist tijdens deze processen ook het overzicht te behouden en bij de kern van de zaak te blijven.

Energie van data

Haar volgende uitdaging was een traineeship bij een groot detacheringsbureau. Ze werkte onder meer in ontwikkelteam dat gespecialiseerd was in CRM. Na haar traineeship kwam ze in vaste dienst en hield zij zich bezig met datamigraties, dotNET development en het bouwen van rapportages. “Ik heb veel verschillende vakonderdelen en tools leren kennen”, blikt ze terug. “Aan het eind van de rit was ik erachter dat mijn hart ligt bij BI Development en dan met name rapportages, dashboards en data warehouses. Dat levert iets tastbaars op en bovendien krijg ik energie van bezig zijn met data.”

Oprechte interesse

In de jaren daarna was Gail nog Warehouse Developer bij een grote bank en BI Developer op interim-basis. Ze liep al een tijdje rond met het idee om freelancer te worden, maar vond de stap naar volledige zelfstandigheid te groot. Een vriendin bracht haar op het spoor van Data Talents. Zij werkte al een jaar voor dit bedrijf en vertelde positieve verhalen. Gail: “Uiteindelijk heeft ze mij aangedragen bij Data Talents en vanaf dat moment is het snel gegaan. Er was oprechte interesse en ze namen de tijd voor me. Op een paar punten had ik nog wat vragen en zorgen, zoals hoe je pensioen is geregeld als je midlancer bent. De antwoorden wekten veel vertrouwen en ik was meteen gerustgesteld. Ik dacht: voor deze club wil ik werken!”

Alleen maar enthousiaster

Twee weken was haar eerste opdracht een feit: Data Engineer bij Schiphol. Hier houdt ze zich nu bezig met de backend voor rapportages rondom het scannen van passagiers en bagage. Over Data Talents en House of Talents is ze alleen maar enthousiaster geworden. “Mijn Business Manager is heel betrokken. Hij luistert, denkt mee, ondersteunt en verbindt. Zo heeft hij een studiegroep opgezet voor collega’s die een Microsoft certificaat willen gaan halen. Verder biedt de organisatie veel mogelijkheden voor opleiding en training en worden er leuke uitjes georganiseerd. De komende jaren wil ik mij vooral verder verdiepen in de techniek en tools als DataBricks en DBT. Dat gaat bij Data Talents zeker lukken!”

Overzicht nieuws
Expert
Gail Martoidjojo /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!