icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 06/04/2023

“Ik bijt me graag vast in moeilijke vraagstukken”

DataDolphins

Mitchel Stokkermans is in februari begonnen bij Data Talents als Data Expert. Hij leerde programmeren tijdens zijn studie en ontdekte daar zijn passie voor het oplossen van ingewikkelde puzzels. “Ik vind het heel verslavend om te programmeren.”

Van vmbo tot PhD

Mitchel studeerde Medical Biology en Neuroscience aan de Universiteit van Nijmegen. Vervolgens behaalde hij een PhD in Cognitieve Neurowetenschappen en Bewegingswetenschappen. De route die hij hiervoor aflegde was niet vanzelfsprekend. Hij stroomde door van het vmbo naar havo, vwo en vervolgens de universiteit. “Ik was niet echt bezig met school toen ik jonger was, ik was meer een dromer. Toch heb ik mijn PhD behaald. Dat typeert me als een echte doorzetter. Ik geloof dat als je echt betrokken bent en blijft doorzetten, je uiteindelijk een oplossing en antwoord kunt vinden voor welk probleem dan ook.”

Puzzels oplossen

Het oplossen van problemen en puzzels zit Mitchel in het bloed. Dat vindt hij ook zo leuk aan zijn vak. “Alles kun je door een computer laten doen, als je het maar goed programmeert. Als iets niet werkt, kun je de computer niet de schuld geven, het ligt altijd aan je eigen programmeervaardigheden. Dat kan confronterend zijn. Om iets te automatiseren, moet je probleemstukken heel goed uitdenken en vervolgens stap voor stap de oplossing uitwerken. Daarna kun je je hele script in kleine blokjes uitschrijven. Als dat lukt, krijg ik een dopamine shot. Dat maakt programmeren heel verslavend voor mij.”

Midlancen

Mitchel deed al freelance opdrachten tijdens zijn PhD en wilde na het afronden hiervan doorgaan als freelancer. “Het kostte me echter veel tijd om te zoeken naar opdrachten die goed bij mijn profiel passen. Ook gebeurde het vaak dat er zoveel concurrentie was dat ik de opdracht niet kreeg. En als freelancer zonder opdracht heb je geen inkomsten.”

Een vriend wees hem op de Midlance constructie van Data Talents. “Via hem ben ik op gesprek gekomen. Bij Data Talents gaat het vooral om de mens zelf, niet zozeer om kwaliteiten en werkervaring. Ik kreeg het gevoel dat ik gezien werd en in goede handen was. Bij Data Talents vertrouwen ze erop dat ze weten wat ze in huis halen. Je kunt alvast in dienst komen, zonder dat je direct een opdracht hebt. Dan krijg je in ieder geval een basissalaris en word je toch een beetje ontzorgd.”

Gevestigde naam in de markt

Data Talents heeft volgens Mitchel een gevestigde naam in de markt. Die senioriteit overtuigde hem. “Ook worden er veel trainingen gegeven en is er echt een communitygevoel. Het gezamenlijk ondernemen, ook dat spreekt me heel erg aan.” 

“Ik zou graag willen werken aan moeilijke vraagstukken." Dit heeft Mitchel gevonden in zijn opdracht bij De Nederlandsche Bank. Waar hij deze maand vol enthousiasme start! 

Overzicht nieuws
Data Scientist
Mitchel Stokkermans /
Data Scientist

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!