icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 14/03/2023

“Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging”

DataDolphins

Steven Zindel is sinds februari een nieuwe collega bij Data Talents. “Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging”, vertelt hij enthousiast.

Steven woont sinds 2013 in Amsterdam. “Hier heb ik ook BSc Natuurkunde gestudeerd, aan de Universiteit van Amsterdam”, knikt hij. Mijn Master Physics and astronomy (Astronomy and astrophysics) heb ik afgerond in Geneve. Ik ben vervolgens als data scientist aangenomen bij KPMG. Dat is nu circa 5 jaar geleden. Daar heb ik mij verbreed en ben ik ook data engineering gaan doen.”

Hij wil het liefst gaan werken bij een bedrijf dat iets moois doet voor de wereld. “Bij KPMG heb ik bijvoorbeeld 4 jaar lang een programmeer academy voor 1000 vluchtelingen opgezet en gedraaid. Dat was heel tof. Maar ik ben bijvoorbeeld ook geïnteresseerd in de energietransitie. Ik ben een beetje een moraalridder, maar dan op een positieve manier.”

Midlance model

Een van de redenen dat hij voor Data Talents heeft gekozen, is dat het midlance-model hem heel erg aanspreekt. “Bijvoorbeeld het feit dat ze echt een project voor jou zoeken. Het is niet zo dat er een project wordt verkocht en dat je daar gewoon wordt opgezet. Daarnaast zoek ik wat meer vrijheid dan bij mijn vorige werkgever. Het is de bedoeling dat ik regelmatig een tijd in Duitsland ga wonen bij mijn vriendin. Daarom wil ik graag remote werken. En dat heb ik hier dus kunnen vinden. Ik reis dan op en neer naar de klant als dat nodig is.”

Het reizen is hem met de paplepel ingegoten. “Ik ben zelf half Zuid-Afrikaans; mijn moeder is daar geboren.” Na zijn studie heeft hij een reis gemaakt naar Zuid-Amerika. “Dat was voor bijna 4 maanden. Ik ben naar Rio gevlogen zonder plannen. En daar ben ik rond gaan trekken. Ik ben onder meer naar Colombia geweest, naar Argentinië, Peru, en Guatemala. Het was echt een fantastische trip. En ik heb daarna ook nog een tweede reis gemaakt, naar Noord-Amerika. Dat was na KPMG. Ja, ik heb al erg veel gereisd in mijn leven, en ik heb nog heel veel plannen. Dat is gelukkig goed te combineren met werken bij Data Talents.”

Risico

Het financiële stukje van het midlancen is voor Steven ook aantrekkelijk. “Maar ik ben mij ervan bewust dat je wel wat meer risico loopt als midlancer dan dat je in vaste dienst werkt. In onze branche is dat risico echter minimaal, denk ik. Er is tot nu toe altijd veel werk geweest. Ik heb al meerdere crises meegemaakt, en ik zag dat na elke recessie het werk alleen maar toenam. Er zijn nu heel veel vacatures, want er zijn heel veel projecten. Dus ik heb geen angst dat ik stil kom te zitten.”

Het bedrijf Data Talents spreekt mij ook heel erg aan, zegt Steven. “Ze zijn een gevestigde naam in de IT-wereld. De mensen zijn ook allemaal superrelaxed en hartstikke aardig. Het is heel dynamisch en het gaat allemaal heel fijn. De hiërarchie heb ik hier nog niet kunnen vinden. Ook dat past prima bij mij.”

Overzicht nieuws
logo data talents
Steven Zindel /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!