icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 20/12/2023

Nieuwe collega Rob Egelink ervaart Midlancen als een verademing

Data Talents

Na jarenlang als rekenkundige gewerkt te hebben in de verzekeringswereld, koos Rob Egelink voor een carrière als Data Scientist. Medio 2023 kwam hij Data Talents versterken. “De combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid bij het Midlancen past bij mij”.

Rob houdt van cijfers en rekenen. Dat hij na zijn studie econometrie aan de slag ging als verzekeringswiskundige verbaasde dan ook niemand. “Ik was zestien jaar lang werkzaam als actuaris bij verzekeraars en hield mij bezig met risicokwantificatie. Al vroeg in mijn carrière kreeg ik te maken met Machine Learning en bijbehorende specialistische softwarepakketten.”
Vijf jaar geleden koos hij voor een carrièreswitch richting Data Science. “Het verhaal achter ‘data as an asset’ fascineerde me. Daarin draait het om het effectief inrichten van datastructuren zodat organisaties ook écht data-gestuurd kunnen opereren.”

Data Decision Science

Hij begon als  adviseur en was betrokken bij verschillende projecten op het snijvlak van techniek en business. Rob: “Bij veel dataprojecten ligt de focus op de technische kant: data als een speeltuin voor IT’ers. Daardoor verdwijnt het gevoel met de business en dreigt data eerder een kostenpost te worden dan een waardevolle asset. Ik bracht in kaart waar de vraag vanuit de organisatie ligt en welke data-benadering bij die behoefte aansluit. Ik geloof niet dat het een officiële IT-term is, maar ik noemde het Data Decision Science.“

Verborgen kwaliteit

Hij genoot van zijn nieuwe vak, maar moest er ook aan wennen. “Een actuaris zit toch voornamelijk achter zijn bureau te rekenen, dus al dat praten en overleggen op managementniveau was voor mij best even spannend.” Maar communicatie bleek een verborgen kwaliteit van Rob. “Ik was er eigenlijk best goed in en ging er zelfs van genieten.”

Mens staat voorop

Waar hij iets minder van genoot is zijn dienstverband bij zijn vorige werkgever. Het gevoel een nummertje te zijn drong zich  steeds vaker op. “Ik voelde mij te vaak onvoldoende gewaardeerd als professional én als mens.” Rob ging op zoek naar een andere werkomgeving en kwam uit bij Data Talents. “Dan kom je ineens bij een bedrijf dat de mens achter de professional nadrukkelijk voorop stelt. ‘Wauw, zo kan het dus óók… hier moet ik zijn!’, dacht ik meteen.” De gesprekken met Business Managers Erik, Annelien en Sanne bevestigden zijn positieve beeld en Rob besloot zijn loopbaan te vervolgen bij Data Talents.

Fantastisch team

Tijdens zijn eerste interim-opdracht als midlancer werkt hij als Data Architect bij toezichthouder ACM. Hij houdt zich daar bezig met het ontwerp van een toekomstig dataplatform. Daarnaast houdt hij zich bezig met de data governance rondom migratie en gebruik van de data op het nieuwe platform. “Mijn werk is maatschappelijk relevant en ik heb leuke collega’s. Het midlancen ervaar ik als een verademing! De combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid past erg goed bij mij in deze fase van mijn carrière en leven. Daarnaast ben ik erg te spreken over Data Talents. Ik krijg heel veel support van de Business Managers, ze zijn altijd beschikbaar. Een fantastisch team.”

Overzicht nieuws
logo data talents
Rob Egelink /
Senior BI Expert

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!