icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 26/01/2022

Wij zijn op zoek naar een Business Manager voor het Voortgezet Onderwijs

Plustalent

Ben jij ondernemend en heb je veel affiniteit met het onderwijs? Ben je iemand die de kar kan trekken, initiatief neemt en makkelijk contact legt? Heb jij een netwerk in het voortgezet onderwijs en spreek jij de taal van schoolbesturen? Dan zou het maar zo eens kunnen dat jouw toekomst bij Leadership Talents ligt! Lisette Bultema en Jorrit Rehorst, Business Managers bij Leadership Talents, zoeken namelijk een collega. Zij leggen uit wie zij zoeken en waarom dit zo’n leuke baan is.

De vrijheid van ondernemen maar de zekerheid van een vast contract? Dit is je kans!

“Met Leadership Talents richten we ons nu vooral op mbo en hbo, maar we willen graag uitbreiden naar het voortgezet onderwijs om daar ook met onze expertise en de unieke kwaliteiten van onze interim onderwijsprofessionals bij te dragen aan hoogwaardig en duurzaam onderwijs. Dat is echt een andere markt met een eigen cultuur en aanpak. Daarom zoeken we iemand die thuis is in die markt. De meeste middelbare scholen zijn georganiseerd onder overkoepelende stichtingen. Het is daarom ideaal als de nieuwe business manager al een netwerk heeft bij die stichtingen en/of met de mensen die wij als midlancer in het VO kunnen plaatsen.”

Wat is jullie ideale kandidaat?

“Het is belangrijk dat iemand de taal spreekt van het VO, haar docenten en management èn vooral de bestuurders binnen de stichtingen. Onze nieuwe collega kan iemand zijn die zelf ervaring heeft als bijvoorbeeld rector of bestuurder, maar ook iemand die heeft gewerkt in de detachering of werving en selectie voor het voortgezet onderwijs. Het unieke van deze functie is de combinatie van kennis van de markt met een commerciële touch. We willen interim onderwijsmanagers plaatsen, dus het is sales, maar je bent zeker geen accountmanager. Je moet vooral een goede, serieuze gesprekspartner zijn, de aansluiting met de VO-scholenmarkt is belangrijker. Dat je weet welke vraagstukken er leven en wat er belangrijk is in het voortgezet onderwijs.”

Wat gaat jullie nieuwe collega doen?

“Het takenpakket van de Business Manager is tweeledig: het gaat om het plaatsen van interim-onderwijsmanagers, via onze unieke midlance formule, maar tegelijkertijd moet je ook zorgen dat je die mensen beschikbaar hebt. Wij zijn dan ook het hele jaar door op zoek naar talent. We willen echt alleen de beste mensen, dus we zoeken altijd goede en ervaren interimmanagers die ècht het verschil kunnen maken. Aan de andere kant is commercie van belang, het opbouwen van een netwerk bij de scholen om die mensen te kunnen plaatsen. Dit moet je dus liggen, maar wel op de toon van het onderwijs. Dat is echt anders dan in een andere salesfunctie.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor een Business Manager eruit?

“We hebben veel contact met kandidaten, maar we zijn ook veel onderweg. We hebben gemiddeld vier of vijf sollicitatiegesprekken per week met potentiële interimmanagers. De rest van de tijd zijn we onderweg om scholen te bezoeken en ons netwerk uit te bouwen. In dit geval zal dat vaak gaan om besturen en HR-mensen van de stichtingen. Het gaat er om dat ze ons kennen en dat ze enthousiast raken, zodat ze ons bellen als de vraag zich voordoet. De scholenmarkt is namelijk echt een gunmarkt.”

Wat is het allerleukste aan deze baan?

“Wij komen vaak bij scholen waar veel aan de hand is, de onderwijskwaliteit ondermaats is of problemen binnen teams spelen. Als je dan iemand plaatst die op vrij korte termijn het verschil maakt, dat is het allerleukste. Wat ook heel leuk is, is dat je echt heel veel vrijheid krijgt. Je bepaalt volledig je eigen agenda en runt je eigen bedrijf. Je kunt echt ondernemen en zelf bepalen wat je doet. Je hebt ook alle ruimte om initiatieven te nemen op het gebied van marketing of events. Natuurlijk helpen Jorrit en ik ook waar mogelijk, we doen het met zijn drieën!”

Meer weten? Bekijk hier de vacature

Overzicht nieuws
Jorrit Rehorst
Jorrit Rehorst /
Business Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!