icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 15/12/2022

Sylvia Schuurmans blikt terug op haar rol als interimmanager bij mboRijnland

PlusTalent

Sylvia Schuurmans is vanuit Leadership Talents in maart 2022 als interimmanager bij mboRijnland van start gegaan bij team Welzijn in Alphen. Eind dit jaar zit haar opdracht erop. Samen met Sylvia blikken we terug op haar werkperiode bij mboRijnland.

Binnen de kinderopvang heerst er momenteel een arbeidsmarktproblematiek. Met grote bewondering heb ik kunnen zien welke mooie innovatieve kansen er werden benut door de samenwerking met het onderwijs en de kinderopvang in de regio. Er lopen verschillende werkplektrajecten waar ik mijn steentje aan heb mogen bijdragen. Ik ben er dan ook trots op dat ik de eerste stappen in het vervullen van de behoefte vanuit het werkveld om verkorte leertrajecten te realiseren. Een mooi voorbeeld is het onderzoek naar de mogelijkheid om een dubbele kwalificeringsopleiding aan te bieden. Binnen een werkorganisatie is er de wens uitgesproken om de opleidingen Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Onderwijs Assistent samen te voegen in een werkplekleervariant. Dit is natuurlijk niet morgen geregeld, maar de eerste stappen zijn in ieder geval gezet. Op deze manier komen innovatie, samenwerking en het vinden van een oplossing voor de arbeidsmarktproblematiek echt samen.

Ook vanuit allerlei samenwerkingsverbanden met gemeente en voortgezet onderwijs, worden er initiatieven gecreëerd waar wij als onderwijs bij betrokken zijn.

Naast bovengenoemde samenwerkingen hebben we vooral ook hard gewerkt om mooie dingen te doen voor onze studenten en voor het team. Ik vind het geweldig om te zien dat mboRijnland echt oog heeft voor de persoonlijke aandacht en begeleiding van haar studenten. Het Onderwijs Servicecentrum (OSC) is hier een goed voorbeeld van. Wat mijn collega’s betreft kan ik oprecht zeggen dat ik heb mogen samenwerken met allemaal aardige en vakbekwame mensen. Ik heb veel voldoening gehaald uit het zichtbare resultaat wat we met elkaar hebben behaald en ik krijg energie van het verschil dat ik voor sommige mensen heb kunnen maken. Ook de onderwijsconferenties en Yurtdagen heb ik zeer gewaardeerd. Deze bijeenkomsten zorgen ervoor dat je verschillende collega’s ontmoet en op een ander niveau met elkaar gaat sparren over verandering in het onderwijs.

Vooral met elkaar in kansen denken en niet in belemmeringen, daar word ik heel blij van. Veel mensen die hier hetzelfde over denken heb ik bij mboRijnland ontmoet. Het was voor mij een voorrecht om vanuit verschillende onderwijservaringen een bijdrage te leveren. Mijn motto “goed onderwijs voor iedereen, daar wordt de wereld mooier van” komt bij mboRijnland goed tot zijn recht.

Daarom zou ik tegen iedereen waarmee ik samen heb gewerkt willen zeggen: Dank voor het vertrouwen en de fijne samenwerking! Veel succes in het nieuwe jaar!

overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!