icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 28/10/2022

Uniek doorstroomtraject Fast-track Legal van start voor juridische mbo'ers

PlusTalent

Leadership Talents gaat graag in gesprek met haar relaties en opdrachtgevers. Deze keer spreken we met Chantal Damsma, verantwoordelijk voor relatiebeheer met het MBO vanuit InHolland en projectleider van Fast-track. Dit doorstroomtraject biedt studenten met ambities in het juridisch werkveld een snelle weg van mbo naar hbo. Een prachtige innovatie samenwerking tussen Albeda, Zadkine en Inholland Rotterdam.

Een heldere nacht

Er heerst een feestelijke sfeer in de Huiskamert van Inholland Rotterdam. Een leuke drukte met bloemen op tafel, drankjes in de handen en gezellige gesprekken. Nahied Rezwani, directeur van Inholland Rotterdam en het Domein Business, Finance & Law en Nellie Donker Manager Business, Finance & Law heten iedereen tevreden welkom. Nahied Rezwani: “Een moment om trots te zijn op Rotterdam en op het onderwijs. Een nieuw traject neerzetten is niet makkelijk. Waar we al veel doen voor studenten die extra steun kunnen gebruiken, hebben we nu aandacht voor de excellente student die meer wil doen.” 

Chantal Damsma, relatiebeheerder Inholland Rotterdam en projectleider van Fast-track Legal opent vervolgens officieel de feestelijke bijeenkomst. Ze heeft een slechte nacht achter de rug door de spanning en zenuwen, maar met haar enthousiasme is daar niets van te merken. “Het was een heldere nacht met heel veel sterren. Eigenlijk symboliseert dat vandaag. We zijn hier samen met een heldere blik op onderwijs, een heldere visie en jullie, onze sterren”, wijst ze naar onder meer de drie onderwijsleiders Birol Ona (HBO-Rechten, Inholland Rotterdam), Okan Öztürk (mbo rechten, Albeda) en Yvette Eijkenaar (mbo rechten, Zadkine). Samen hebben zij vol passie gewerkt om een simpel idee uit te werken tot een speciaal programma voor de studenten.

De chemie is het succes

Voor het moment van ondertekenen komen de bestuurders van de drie onderwijsinstellingen één voor één aan het woord. Bart Combee, collegevoorzitter van Hogeschool Inholland: “Het tempo waarin dit unieke idee tot uitvoering is gebracht, is ongekend. En écht Rotterdams.” Nog niet verder is er in de regio een gezamenlijke leerlijn ontwikkeld door twee mbo-instellingen en een hogeschool om een versneld onderwijstraject en een doorlopende leerlijn te realiseren voor studenten. “Het belangrijkste element van dit succes is de chemie en relatie die jullie met elkaar hebben en de energie die gestopt is in deze unieke samenwerking”, aldus Marloes de Vries, voorzitter College van Bestuur van Zadkine. Simone Fredriksz, bestuurder Albeda, vult aan: “Ik zeg altijd: als wij het in Rotterdam voor elkaar krijgen, kan de rest van Nederland ons volgen!”

PlusTalent

Dé ondertekening

Na luid applaus volgt hét moment van ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Als aandenken worden groepsfoto’s en selfies gemaakt. De taart wordt aangesneden en er wordt geproost op deze unieke samenwerking. Een Rotterdams feestje voor iedereen die een bijdrage levert aan een bijzonder traject. Dat het straks ook een feestje mag zijn voor de studenten die deelnemen!

Bekijk de website van InHolland Rotterdam voor meer informatie over Fast-track.

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!