icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 14/09/2022

“Het allerbelangrijkste voor mij, zijn mensen”

PlusTalent

Per 1 oktober 2022 is Daphne Verkaik (46) de nieuwste aanwinst voor Leadership Talents. Nou ja, eigenlijk is ze niet echt nieuw, want ze werkt al sinds april van dit jaar voor Leadership Talents, maar dan als freelancer.

Waarom heb je de overstap gemaakt van freelancen naar midlancen?

“Het allerbelangrijkste vind ik verbinding maken met mensen. Als freelancer ben je meer op jezelf. Ik vind het fijn om net wat makkelijker in verbinding te komen met zowel collega’s, als met de Business Managers. Het is ook fijn dat ik me op de materie kan richten en zij het voorwerk doen. Leadership Talents heeft een duidelijke visie en die visie deel ik. We hebben echt nog wat te doen in de kwaliteit van het onderwijs en leiderschap speelt daarbij een cruciale rol. Ik wil hier graag mijn bijdrage aan leveren.”

Wat gaat er nu voor je veranderen op het gebied van opdrachten?

“Nog niet zoveel. Ik zit sinds april bij ROC Midden-Nederland en daar blijf ik ook. Alleen per 1 oktober ga ik wel naar een ander college. Ik was afdelingsmanager van drie teams binnen het Creative College die in een transitie zitten richting een nieuwe cultuur. Per 1 oktober word ik afdelingsmanager bij het collega Business en Administration en ook hier zitten ze midden in een veranderproces. Ik denk dat het een voordeel is dat ik binnen de organisatie deze overstap maak. Ik weet hoe ik me binnen de organisatie kan bewegen, dat versnelt het proces om tot resultaten komen. Je kunt voor ieder mens wat betekenen, dat vind ik het belangrijkste in leidinggeven. Ieder team heeft natuurlijk zijn eigen visie, maar als je die visie kan omarmen omdat deze past bij jou als leider, dan kun je in elk team terecht.”

Wat voor soort opdrachten doe je het liefst?

“Ik ga graag met teams aan de slag. Als er veranderingen moeten komen, als het vuurtje even uit is, wil ik dat vuurtje weer aanwakkeren. Maar ook van goed naar nog beter gaan, als het vuur al aan is, om te kijken waar we toch de performance nog kunnen verhogen. Ik houd ook van onderwijsontwikkeling en de kwaliteit van onderwijs beter maken. Ik heb altijd 100.000 ideeën en denk graag mee, maar het is uiteindelijk aan de teams om te kiezen. Ik hoor altijd graag hoe zij vinden dat het binnen het team anders of beter kan. Faciliterend en coachend leidinggeven, dat vind ik ontzettend belangrijk. Ik geef graag leiding vanuit vertrouwen en inspiratie. Er wordt vaak te veel op controle gezeten, op het managen, en minder op het leiden. Juist dat is mijn kracht, ik neem graag mensen mee in het kijken welke wegen er zijn en laat ze die wegen bewandelen.”

Ik proef een echte liefde voor het mbo

“Zeker. Ik werk al 17 jaar in het mbo en vind die doelgroep gewoon heel mooi. Mijn eigen kinderen zitten ook allebei op het mbo en ik zie wat voor mooie dingen zij doen. Ze gaan allebei hun eigen dromen achterna, en dat gun ik iedere student, maar ook iedere medewerker. Dat je doet waar je gelukkig van wordt. Dat maakt uiteindelijk dat je succesvol kunt worden en niet andersom. Succes maakt niet gelukkig, maar gelukkig zijn zorgt wel voor extra succes.”

En wat doe je in je vrije tijd?

“Ik hou heel erg van de natuur en van varen. We wonen aan de IJssel en hebben zelf een speedbootje, dus zodra het mooi weer is, zijn wij op het water te vinden. Als leidinggevende heb je een druk bestaan, dan is het heerlijk om je hoofd leeg te maken. Dat heb ik echt nodig en dat doe ik zowel door lekker te wandelen in de natuur, maar vooral door te varen. Dat is voor mij heel belangrijk, want met een vol hoofd kan ik me niet goed focussen op anderen.”

overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!