icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 25/08/2022

“Ik wil heel graag mijn kennis en ervaring delen met anderen”

PlusTalent

Peter van Lente (51) is vanaf september interimmanager voor mbo-scholen bij Leadership Talents. Zijn eerste opdracht is bij Zadkine in Rotterdam. “Ik geloof heel erg in inspirerend leiderschap, maar wel vanuit duidelijkheid”, vertelt Peter enthousiast. “Ik vind het echt gaaf wanneer je via een discussie en een dialoog tot iets moois komt voor het onderwijs.”

Zijn vorige werkgever was het ROC van Amsterdam. “Ik was regisseur voor digitale transformatie, als onderdeel van onze nieuwe meerjarenstrategie.” Peter kent het onderwijs goed. Zijn eigen route verliep ooit via de mavo, het mbo, het hbo en een hbo-master. “Ja, ik heb dus de lange route gedaan. Ik ben bevoegd docent economie 1 en 2, en zo ben ik in het onderwijs terechtgekomen.”

Op een gegeven moment werd Peter gevraagd om te helpen bij een opleiding die toen in de problemen zat. “Ik was toen nog docent. Daarna ben ik gevraagd om leiding te geven aan een andere opleiding. Hier speelde een flinke uitdaging met betrekking tot inspectie.” Zijn werk was altijd heel gevarieerd, vertelt hij. “Ik heb leidinggegeven aan ‘Uiterlijke verzorging’, aan grimeurs voor theater, aan Hospitality bij de Hotelschool, en aan ICT-opleidingen. Ik ben begonnen met kleine teams en mijn laatste team bestond uit 1150 studenten.”

Peter is telkens na 3 tot 4 jaar van functie gewisseld. “Dat vind ik een mooi moment om te kijken naar wat een team nodig heeft qua leidinggevende; waar ze staan et cetera. En je ontwikkelt jezelf natuurlijk ook voortdurend. Dat vind ik heel belangrijk. En als ik dan weer zo’n soort onderwijscyclus heb gedraaid, dan ga ik ook weer bekijken of ik me wat langer wil verbinden of dat ik weer wat anders wil gaan doen. Door al deze banen heb ik heel veel ervaring op het gebied van inspectie, onderzoek, examinering, stagevraagstukken, een nieuw curriculum ontwikkelen en het starten van innovatieve nieuwe opleidingen.”

Programmamanagement

De afgelopen 1,5 jaar is hij bewust bezig geweest met programmamanagement, omdat hij daar wat meer ervaring in wilde opdoen. “Dat is net iets anders dan leidinggeven; het is indirect leidinggeven aan o.a. projectgroepen. En dat gaf me ook even de tijd om na te denken over wat ik wil. Leidinggeven an sich interesseert me ontzettend. Ik heb kennis over verschillende theorieën over hoe mensen denken over werk, leidinggeven en over verbinding.”

Toen hij op een gegeven moment op LinkedIn Leadership Talents voorbij zag komen, werd hij getriggerd door het fenomeen ‘Midlancen’. “Ik dacht toen meteen: dit is misschien wel iets voor mij, want ik kom uit een ondernemersgezin. Bij Leadership Talents werk je zelfstandig, maar je hebt ook collega’s waarmee je kunt sparren en brainstormen. Ik wil heel graag mijn kennis en ervaring delen met anderen, ten behoeve van de kwaliteit van het onderwijs en de student. Want uiteindelijk gaat het mij daar om. En is precies wat ik terugvind bij Leadership Talents en de midlance collega’s.”

Mensen om mij heen vinden dat deze baan bij Leadership Talents volledig bij mij past, aldus Peter. “En het past ook in de fase van mijn leven waarin ik me op dit moment bevind. Mijn zoon is nu 13 jaar, dus ik ben wat flexibeler. Ik hoef hem niet meer overal naar toe te brengen bijvoorbeeld.”

Gedrevenheid

Peter wil graag van betekenis zijn voor onderwijsteams, voor leidiggevenden, voor studenten of voor MT’s. “Daar hecht ik heel veel waarde aan; er zit echt een gedrevenheid achter. Ik denk ook dat ik veel kan brengen en dat ik er ook van kan leren. Ik heb bijvoorbeeld veel ervaring met grootstedelijke uitdagingen. Ik bekijk dingen vaak vanuit een ander perspectief; ik werk dus niet altijd volgens de geijkte paden. Ik houd ook heel erg van uitdagingen. Mijn toekomst ligt sowieso in het onderwijs. Ik wil daar dagelijks mee bezig zijn, en mee bezig blijven; in welke vorm dan ook. Onderwijs is gewoon mijn passie!”

Overzicht nieuws
PlusTalent
Peter van Lente /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!