icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 31/08/2022

"De student staat centraal, alles wat we doen daar moet een student van profiteren"

Plustalent

Per 1 oktober 2022 start Eric Holtman (59) als interim-manager bij Leadership Talents. En daar heeft hij zin in! “Ik heb 20 jaar onderwijservaring in heel veel rollen en functies en daar wilde ik graag nog meer mee doen. Ik wil mijn kennis en ervaring overdragen aan andere organisaties en instituten. Voor mezelf wil ik graag nog op reis door het onderwijslandschap en veel verschillende ervaringen opdoen.”

Eric heeft een lange staat van dienst. Zo was hij regiodirecteur van ROC Midden-Nederland, directeur bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en afdelingshoofd bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ooit studeerde hij zelf af in audiovisuele vormgeving aan de kunstacademie. En die creatieve inslag, die gebruikt hij nog dagelijks. “Mijn kracht ligt in mijn creativiteit. Ik ben oplossingsgericht, laagdrempelig en zie heel snel oplossingen en mogelijkheden.” Eric begeeft zich dan ook graag in de creatieve hoek. “Kunst, dans, theater, communicatie, vormgeving, daar voel ik me thuis.”

Verbinden van mensen en organisaties

Eric is goed in het verbinden van mensen en partijen. Intern, extern, commercieel, overheden... Eric: “Ik heb een heel simpel mantra: alles wat binnen zit, dat moet naar buiten en alles wat buiten zit, moet naar binnen. Leerlingen en hun werk moeten gezien worden, en de buitenwereld moet binnen kunnen kijken bij de onderwijsinstellingen. Die koppeling tussen onderwijsorganisaties, het bedrijfsleven en culturele instanties, die kan sterker. Vaak is het onderwijs nog te veel naar binnen gericht, ik vind het dan erg leuk en belangrijk om die verbinding te leggen.” Nou gaat het verbinden natuurlijk niet om het verbinden alleen. Want bij alles wat Eric doet, staat de student centraal. Zoals het hoort in onderwijsland, vindt hij. “Als de student er niet beter van wordt, dan is het onzin. Dan zijn we met onszelf bezig. Alles wat we doen daar moet een student van profiteren. Dat is voor mij ook een belangrijk intern meetpunt.”

Ontwikkelen en afmaken

Eric is een gedreven en betrokken manager. Laagdrempelig en toegankelijk voor alle medewerkers. Hij ontwikkelt graag innovatieve concepten voor het onderwijs, bijvoorbeeld nieuwe colleges en opleidingen. Opdrachten waarvoor je Eric perfect kunt inschakelen, liggen op het gebied van innovatie, het ontwikkelen van opleidingen, opzetten van publiek-private samenwerkingen, maar ook het ‘opknappen’ van een afdeling. Zowel organisatorisch als op het gebied van sfeer of financiële huishouding. “Even terug naar het nulpunt, kijken wat we allemaal aan het doen zijn en dan terug opbouwen. Een gezonde bedrijfsvoering, teams die er (weer) in geloven en het vinden van creatieve oplossingen, zijn voor mij de sleutel die organisaties succesvolle stappen laten maken. Ik maak ook dingen af. Dat vind ik belangrijk, ik ga door totdat het af is.

Eric heeft veel zin om aan de slag te gaan voor allerlei verschillende onderwijsorganisaties. Hij kijkt uit naar het aangaan van contacten en ontwikkelen van creatieve oplossingen. Want zoals Albert Einstein ooit zei: “Logica brengt je van A naar B, creativiteit brengt je overal!”

Overzicht nieuws
Eric Holtman
Eric Holtman /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!