icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 16/01/2024

Nieuwe collega Robbert: “Met name het netwerk met collega’s bij Leadership Talents trekt me aan”

Robbert Boonk Leadership Talents

In februari 2024 start Robbert Boonk als expert bij Leadership Talents. Robbert heeft zeer uitgebreide ervaring in het onderwijs, maar zijn basis ligt bij de marketing en bedrijfskunde. En precies die combinatie gaat hij nu inzetten voor opdrachtgevers van Leadership Talents.

In zijn carrière ontwikkelde Robbert zich van brandmanager en marketingmanager naar eigenaar van diverse bedrijven in de sector van training en onderwijs, die hij ook weer succesvol verkocht. De laatste jaren werkte Robbert als (interim) directeur en voorzitter bij onder andere mbo- en hbo-instellingen. Bij Leadership Talents hoopt Robbert zijn opgedane ervaring te gebruiken om onderwijsinstellingen beter op de kaart te zetten.

Interessant netwerk en administratieve ondersteuning

Hoewel Robbert al langer op interim basis werkte, sprak het Midlance concept hem bijzonder aan. “Ik was op zoek naar een nieuwe opdracht en kwam toen het Midlance concept tegen. Dat leek me heel interessant, want hoewel ik genoeg leuk werk had, miste ik het wel om ergens bij te horen. Op deze manier krijg ik veel meer contacten met mensen die hetzelfde werk doen als ik.” De ondersteuning vanuit Leadership Talents op het administratieve vlak vindt Robbert fijn, maar met name het netwerk van collega’s en het feit dat er regelmatig bijeenkomsten zijn, vindt hij een groot pluspunt. “En wat ook fijn is, is dat ik me zelf niet druk hoef te maken over nieuwe opdrachten. Ik kan mijn aandacht volledig richten op het werk en hoef niet ondertussen uit te kijken naar een nieuwe interim opdracht, aangezien dit nu voor me gedaan wordt.''

Bedrijfskundige kant van het onderwijs in combinatie met marketing

Robbert heeft veel ervaring met de bedrijfskundige kant van onderwijs, dus hij verwacht dat iets in deze richting de meest logische soort opdracht voor hem zal zijn. “In de ideale situatie focus ik me op het bedrijfskundige aspect en staat er naast mij iemand met een onderwijskundige achtergrond.” Ook zijn kennis van en ervaring in marketing biedt kansen, verwacht Robbert. “In het mbo lopen bijvoorbeeld de aantallen studenten terug, dus het zou heel interessant zijn om met zulke uitdagingen aan de slag te gaan. Ik vind het erg leuk om bij onderwijsorganisaties te komen waar echt wat moet gebeuren. Maar tijdelijk een bestuurder vervangen kan ook heel aantrekkelijk zijn. Ik kijk er vooral naar uit om lekker aan de slag te gaan.”

Volop nevenactiviteiten

Naast werken in het onderwijs doet Robbert nog veel meer. Hij schrijft bijvoorbeeld columns en heeft verschillende boeken uitgegeven. Ook is hij vicevoorzitter van een adviesraad Sociaal Domein en zit hij in het bestuur van een basisschool. “Ik ben dus druk genoeg, maar doe alles met evenveel plezier.”

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!