icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 15/11/2023

De Drop-In-Academy: Welcome Home

Leadership Talents

Leadership Talents gaat graag in gesprek met haar relaties en opdrachtgevers. Op die manier kunnen we prachtige onderwijsinitiatieven en -innovaties delen met onze lezers en hen inspireren. Dit keer spraken we Pieter Spinder, initiatiefnemer van de ‘Drop-In-Academy’. Een geweldig innovatief onderwijsconcept wat kansen biedt voor een hele grote groep jongeren!

Op 4 maart 2024 gaat het gebeuren: 20 jongeren gaan in een inspiratievolle omgeving aan de slag met hun 6 maanden durende leerwerktraject. Afgelopen jaar heeft  Pieter Spinder, samen met 37 anderen, het startschot gegeven voor de Drop-In-Academy.

Jaarlijks vallen er tussen de 30.000 en 40.000 jongeren uit in het MBO of in hun eerste jaar HBO. De reden hiervan is meestal dat ze niet een juiste keuze hebben gemaakt of konden maken (beginnend bij de profielkeuze op het VO), omdat ze zich niet goed konden oriënteren op wat ze eigenlijk graag zouden willen leren en wat voor werk ze willen gaan doen.

Leer-werktraject

Daarvoor hebben wij een leer-werktraject ontwikkeld, waarin we met 20 jongeren een half jaar fantastische dingen gaan leren, doen en beleven.

De eerste twee maanden gaan ze twee dagen per week workshops volgen. De kern van die workshops is: wie ben ik, wat is mijn verhaal en wat wil ik in de wereld zetten? De resterende drie dagen per week gaan ze betaald werken bij een van onze 31 partnerbedrijven of een bedrijf naar eigen keuze. Na de eerste twee maanden kunnen ze switchen en gaan we ook andere dingen doen in het leeronderdeel, zoals bijvoorbeeld een ‘Vision Quest’.  Tijdens deze Vision Quest gaan de jongeren drie dagen de natuur in, waarvan 24 uur zelfstandig.

Ook doen we met hen aan Teambuilding, reizen ze met een bus door Nederland om vrijwilligerswerkorganisaties te helpen, organiseren ze Drop-In-Talks waar bekende Drop-Outs hun verhaal vertellen, bouwen ze een installatie genaamd Waanzinnig Zaandam, gaan ze werken op festivals en organiseren we feesten. Want een school is net zo goed als de feesten die georganiseerd worden. Iedereen herinnert zich immers nog de schoolfeesten van zijn/haar jeugd toch?

Leadership Talents

Toekomst van Drop-In-Academy

Het idee is om na deze eerste "Pilot" dit concept te verspreiden over Nederland via ROC's en Gemeenten. De Drop-In-Academy wordt een Coöperatie met Steward Ownership. De studenten, de investeerders, bedrijven en instellingen gaan op basis van eigenaarschap en gelijkheid de dagelijkse gang van zaken bepalen, vormgeven en regelen. Want eigenaarschap bepaalt de betrokkenheid in je leerproces en in de dagelijkse gang van zaken. De nieuwe initiatieven die ontstaan na de pilot komen in de coöperatie, zodat we er met alle betrokkenen voor kunnen zorgen dat jongeren van "Drop-Outs" Drop-Ins worden. Jongeren die hun talenten ontwikkelen, ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze dat vorm kunnen geven. Op een inspirerende en inclusieve manier. Wij gaan dat begeleiden vanuit onze drie startpunten: liefde, aandacht en sturen op potentieel. Welcome Home. 

Meer informatie op www.drop-in-academy.nl of via hello@drop-in-academy.nl 

Leadership Talents

De eerste Open Middag is op zaterdag 9 december, 14.00 uur in onze fantastische locatie Maak Gemeenschap De Hoop, waar op 10.000m2 170 ateliers zijn van makers, kunstenaars, ondernemers en voormalige "drop-outs'’ die ook het heft in eigen hand hebben genomen. Stuur een mail naar hello@drop-In-Academy.nl wanneer je daar graag bij wilt zijn, dan weten we hoe groot het feestje gaat worden die middag!

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!