icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 31/10/2023

Frank Looijen: ‘‘Persoonlijke groei heb ik echt nodig om goed te blijven functioneren’’

Leadership Talents

Frank Looijen is een van onze nieuwe Leadership experts. Met 25 jaar ervaring als schoolleider en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, brengt hij veel kennis en ervaring mee. “Wanneer ik een school binnenstap, zie ik in één dag welke processen anders of beter kunnen.”

“Ik ben opgegroeid in een horeca gezin, daardoor zie ik alles. Die gave heb ik daar ontwikkeld. Ik kan direct een speelveld overzien en snel schakelen”, vertelt Frank. Verder is Frank goed in het inschatten van mensen. “Ik kan heel goed het verschil zien tussen ‘niet kunnen’ en ‘niet willen’, en ik pik makkelijk non-verbale communicatie op. Zo kan ik zaken die niet gezegd worden boven tafel krijgen. Communicatie is een belangrijk onderdeel van mijn werk en leven.”

Masteropleiding

Met zijn horeca-ervaring ging Frank de lerarenopleiding doen. “Ik ben eerst leraar geworden, daarna ben ik binnen de scholen andere werkzaamheden gaan doen en heb ik een masteropleiding in management afgerond.” Voordat hij bij Leadership Talents terechtkwam, werkte Frank o.a. zeven jaar als directeur van het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal en aansluitend negen jaar als directeur van het MollerJuvenaat in Bergen op Zoom.

Structuur aanbrengen

Op dit moment is Frank interim-teamleider binnen een vo-school. De school heeft een nieuw onderwijsconcept. “En dat willen ze graag intact houden. Maar er moeten wel wat processen anders georganiseerd worden en daar ga ik mijn schouders onder zetten. Samen met mijn collega's, ik doe dat uiteraard niet in mijn eentje.”

Met zijn ervaring en mensenkennis kan Frank snel een organisatie ondersteunen om zaken op orde te brengen. “Ik ben altijd op zoek naar kansen en ik ga graag in gesprek over feiten in plaats van meningen. Ik stuur graag strak aan, maar wel met de menselijke maat, in relatie tot de interim opdracht vanuit de organisatie. Dat kan een missie zijn of een schoolvisie.”

Een club gelijkgestemden

Frank is bij Leadership Talents terechtgekomen omdat hij uitdagingen nodig heeft. “Ik vind het belangrijk om naast het werk dat ik doe, zelf te blijven groeien Persoonlijke groei heb ik echt nodig om goed te blijven functioneren.'' Hij vindt dit bij Leadership Talents onder meer in de vorm van een club gelijkgestemden. “Het is voor mij heel belangrijk dat ik met collega’s kan sparren. Schoolleider is best een eenzaam beroep.”

Leren omgaan met onzekerheden

Het midlancen is voor hem helemaal nieuw. “Mijn hele leven was ingericht rondom cao’s, 13e maanden, vakantietoeslagen et cetera. En nu merk ik dat al die zekerheden maar relatief zijn. Leren omgaan met onzekerheden is vaak een ‘dingetje’ in het leven en in het werk. Ik denk dat ik wel heb geleerd om daarmee om te gaan, want je kunt van onzekerheden ook je eigen zekerheden maken. Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat ik de regie heb over mijn eigen leven, mijn eigen ontwikkeling en mijn eigen doel.”

Overzicht nieuws
Frank Looijen
Frank Looijen /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!