icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 30/11/2023

Nieuwe collega Leadership Talents Gerard Wesselo: “Ik hoop terecht te komen op een school met binnenstadsproblematiek”

Leadership Talents

Gerard Wesselo heeft een lange carrière in het onderwijs achter de rug. Hij stond jarenlang voor de klas als docent aardrijkskunde, was teamleider en directeur van meerdere scholen en ontwikkelde initiatieven om leerlingen te interesseren voor bètavakken. Op 1 november 2023 is Gerard gestart als interim-expert bij Leadership Talents.

Gerard begon zijn loopbaan op scholen in de binnenstad en in achterstandswijken in Den Haag. “Dat heb ik heel lang gedaan en dat heeft echt mijn passie.” Hij bleek erg goed te zijn in het profileren van scholen die heftige concurrentie ondervinden, het omgaan met  - soms veeleisende  - ouders en het betrekken van bedrijven in de buurt bij het onderwijs. Zo ontwikkelde Gerard het Vak College in Den Haag. “Het Vak College is een landelijk initiatief gericht op het stimuleren van techniek in het vmbo. Leerlingen komen intensief in contact met technische bedrijven, onder andere door stages en gastlessen."

Onderwijsinnovaties

Gerard was ook medeontwikkelaar van diverse ‘streamings’. Hij ontving een lokale onderwijsprijs, de Jan Ligthart prijs, voor de streaming Technologisch Design. “In dit programma worden de vakinhouden van natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde gekoppeld aan praktische toepassingen. Ook weer in samenwerking met technische bedrijven en vervolgstudies.”

Niet alleen op de winkel passen

Na al deze mooie resultaten kwam er een moment van bezinning. “Ik ben nu 61 en dan ga je op een gegeven moment toch denken: waar ben ik nou goed in geweest en wat vond ik echt leuk om te doen? Op basis daarvan heb ik een profiel opgesteld. Zo kwam ik bij het Leadership Talents Program van House of Talents terecht. De kennismakingsgesprekken waren direct heel prettig. Ik heb gezegd dat ik niet alleen ergens op de winkel wil passen. Ik wil echt meedenken en helpen, interim-opdrachten doen op een manier waarvan ik denk dat het waardevol is voor een school. Dat sloot heel goed aan.”

Kennis en ervaring delen

De midlance constructie van House of Talents vindt Gerard een heel sterk punt. “Iedereen vliegt uit om een opdracht te doen en werkt in een dynamiek die vaak niet al te makkelijk is. Ik geloof heel erg in kennis en ervaringen delen. Niet alleen van successen, maar ook van problemen waar je tegenaan loopt. Het is fijn dat je hier zelfstandig werkt, maar wel zeer ervaren collega interim managers en business managers hebt waar je van kunt leren en mee kunt klankborden.”

Uitdagingen oppakken

Gerard hoopt weer terecht te komen op scholen met binnenstadsproblematiek. “Ook docenten coachen bij het omgaan met moeilijke doelgroepen vind ik erg leuk. Net als de verbinding zoeken tussen docenten en een hecht team creëren, dat is een heel interessant proces. Hoe gaan we samen het beste onderwijs geven en kinderen voorbereiden op een vervolgopleiding?”

“Ik kijk uit naar een omgeving waar ik me in kan verdiepen. Kijken wat er speelt in de omgeving, op het personele vlak, in het curriculum, wat zijn de examenresultaten, hoe leveren we de leerlingen af voor hun studies? Om bij zulke scholen verschillende uitdagingen op te pakken, van het teruglopen van het leerlingenaantal tot het docententekort, daar heb ik zin in.”

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!