icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 09/01/2020

Maak kennis met onze interim manager Jeroen Jansen

PlusTalent

We vroegen Jeroen Jansen, interim-manager bij Leadership Talents, om kort iets over zichzelf en zijn achtergrond met ons te delen.

Kun je jezelf kort voorstellen? 
Mijn naam is Jeroen Jansen, geboren in Amsterdam. Hoewel ik door heel Nederland heb gewoond, ben ik 10 jaar geleden met mijn vrouw en twee jongens in Amersfoort beland. Na mijn studie Economie ben ik in de Sales terecht gekomen. Vervolgens heb ik bij verschillende I- organisaties gewerkt in ERP en ICT-toepassingen voor het onderwijs. Tussendoor maakte ik een korte uitstap naar het onderwijs om vervolgens te besluiten mijn droom te gaan leven. Met mijn gezin heb ik 5 jaar rond de wereld gezeild. Bij terugkomst ben ik al vrij snel weer in het onderwijs beland. De afgelopen 8 jaar heb ik bij verschillende MBO-instellingen gewerkt.

Waarom heb je passie voor jouw vak(gebied)?
Het verschil maken voor jonge mensen, wie wil dat niet? Ik kan blijven genieten van de omgang met studenten. Ze proberen te raken, in beweging te krijgen of juist af te remmen, het blijft fascinerend.

Het organiseren van onderwijs is interessant en complex. Bij keuzes zijn er altijd veel belangen die veelal tegenstrijdig zijn en het gaat altijd om mensen. Of het nou je team, je studenten of hun ouders zijn iedereen vindt er wat van. En dan samen met je team ergens komen, dat is de uitdaging.

Dat team het verschil laten maken is mooi. Ze in hun kracht zetten, iedereen op zijn specifieke vakgebied. Zaken loslaten en zien dat het dan beter gaat, in control zijn zonder controlerend te zijn.

Waarom heb je gekozen voor Leadership Talents?
In het verleden heb ik regelmatig samengewerkt met interim collega's in het onderwijs. De mensen van Leadership Talents die ik tegenkwam wisten waar het om ging en mooier nog: ze maakten hun ideeën ook waar. Toen ik rond keek naar een andere baan stond Leadership Talents dan ook hoog op mijn verlanglijst. De prettige manier waarop de eerste contacten verliepen was de spreekwoordelijke druppel. Hier wil ik werken.

Vertel iets verrassends over jezelf (of) wat is jouw motto?
Zeilen is mijn passie. Vanaf een week of zes kroop ik al rond op een boot. Steeds een stapje verder. Van meezeiler naar fokkemaat, van fokkemaat naar schipper, van schipper naar zeilinstructeur en uiteindelijk de wereld over. Dat reizen blijft trekken. Het volgende doel? Ik weet het nog niet. Maar nog een keer serieus op reis, dat gaat nog wel gebeuren.


Waar kijk je het meeste naar uit?
In een steeds weer nieuwe omgeving het verschil kunnen maken. Sneller en efficiënter leren schakelen zowel in de analyse van de problematiek als in de implementatie van oplossingen. En dan als het een beetje op de rit staat  weer iets nieuws.

Overzicht nieuws
Jeroen Jansen
Jeroen Jansen /
Interim-manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!