icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 21/03/2021

"Ik hou van opbouwen: ben niet iemand voor geoliede machines"

PlusTalent

Maak kennis met onze kersverse collega, Brigitte Engering. Op 1 april start Brigitte als interim-manager bij Leadership Talents. Zij stelt zich graag aan ons voor!

Brigitte: “Ik ben geboren en getogen in Den Haag en loop zo vanuit mijn huis de duinen in. Toen het gesneeuwd had was dat extra leuk. Er skieden steeds mensen voorbij! Mijn man en ik wonen daar heerlijk met twee thuiswonende kinderen. Onze oudste dochter woont inmiddels op zichzelf.”

“Omdat ik uit een ondernemersfamilie kom -mijn ouders hadden een keten van speciaalzaken (25 winkels) in bedden, linnen en lingerie- was het plan dat ik dit familiebedrijf zou overnemen. Toen mijn vader gezondheidsklachten kreeg, moest het bedrijf -wat 98 jaar in de familie was- worden verkocht. Eigenlijk had ik toen geen idee wat ik moest doen, ik had geen plan B.”

Tóch een plan B

“Toen ik na mijn opleidingen Commerciële Economie en Bedrijfskunde als accountmanager bedrijfstrainingen verkocht, kwam ik in aanraking met het onderwijs. Ik sprak in de gang van ROC Mondriaan een student en bedacht: ik wil wat voor studenten betekenen. De directeur van Mondriaan vroeg: kun je lesgeven? Hier is een boek, daar is het lokaal: ga het maar proberen. Succes ermee!”

Brigitte vervolgt: “Dat bleek een schot in de roos, ik genoot van de dynamiek en de interactie met de studenten. Tegelijkertijd kreeg ik de kans om een nieuwe opleiding te starten op het gebied van woning en interieur, een onderwerp dat er thuis met de paplepel is ingegoten. Ik mocht de opleiding ontwerpen en ontwikkelen en werd vervolgens teamleider. Zo raakte ik besmet met het studentenvirus en rolde ik het onderwijs in.”

Passie voor het vak

“Sinds acht jaar werk ik bij Albeda, een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Op dit moment werk ik als Adjunct Directeur Startcollege Taal en Inburgering. De doelgroep van deze opleidingen is kwetsbaar, wat verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Elke twee, drie jaar bekleed ik wel een nieuw functie binnen een organisatie. Ik werkte hiervoor dertien jaar bij ROC Mondriaan, maar werkte steeds in verschillende teams aan andere projecten.”

“Het leukste aan mijn vak? Ik ben niet iemand voor de geoliede machines en sta graag met mijn voeten in de klei. Daarnaast werk ik graag samen met docenten en zoek ik naar manieren om beter (samen) te werken. Gedrag staat hierbij vaak centraal. Wat is de dynamiek? Hoe gedraag je op het moment als iets spannend wordt? Wat doet dat het met het team? Hoe zorg je dat iedereen dingen doet waar hij goed in is en hoe versterk je elkaar? Het is heel waardevol om dat te ontdekken.”

Aan de slag als interim-manager

“Lisette (red: Lisette Bultema, Business Manager van Leadership Talents) ken ik als opdrachtgever, ik heb naar volle tevredenheid experts van Leadership Talents ingehuurd. Het werken als interim-manager sprak mij altijd wel aan, maar ik zag dat meer als toekomstmuziek. Voor ‘later, als ik groot ben en nog meer ervaring heb’. Toen ik onlangs informeel koffie dronk met Lisette en Jorrit (red: Jorrit Rehorst, ook Business Manager van Leadership Talents) kwam ik in verwarring thuis. Ik zei tegen mijn man: volgens mij heb ik een sollicitatiegesprek gevoerd, in plaats van een oriënterend gesprek. Overigens was ik wel direct erg enthousiast!”

“Het midlance-model kende ik nog niet, maar het maakte de overstap naar Leadership Talents voor mij wel makkelijker. De administratie en acquisitie wordt uit handen genomen en er wordt echt samen gekeken naar mijn kwaliteiten en wensen. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op mijn interim opdracht.”

Klankbord

“Daarnaast lijkt het me fijn om een achterban te hebben, een team gelijkgestemden. Eerlijk gezegd lijkt het me eenzaam om als ZZP’er in de markt te gaan. Hoewel ik mijn nieuwe collega’s van Leadership Talents nog niet heb ontmoet, zijn we wel gelinkt via LinkedIn en kan ik hen altijd benaderen om te sparren.”

“Ik verheug me op mijn eerste interim opdracht, ben zo benieuwd waar ik terecht ga komen. Omdat ik heel nieuwsgierig ben, wil ik graag zoveel mogelijk zien en meemaken. Wat voor interim opdracht interessant zou zijn? Met name het begeleiden van onzekerheid is leuk. Daar waar teams een verandering moeten doormaken. Je kunt vaak niet meer terug naar het oude en stuit tegen weerstand. Maar ook teamontwikkeling, strategische opdrachten, marketing- en inspectie-uitdagingen, samenvoegingen van opleidingen én opleidingen in de markt zetten. Kortom: ik heb er zin in!”

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!