icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 05/08/2021

"Wij matchen de beste interim-managers aan onderwijs-instellingen"

onderwijs

Omdat Leadership Talents actief op zoek is naar nieuwe collega’s, spreken we Business Managers Lisette Bultema en Jorrit Rehorst. We voelen hen aan de tand over wat zij zoeken in een nieuwe collega én wat je kunt verwachten van het team van Leadership Talents.

Lisette: “Ons team bestaat -naast een aantal ZZP’ers- uit vaste interim-managers, waar we heel trots op zijn. Onze mensen hebben hun sporen in het beroepsonderwijs verdiend en hebben alles wel een keer meegemaakt. Het gevolg is dat zij niet snel onrustig worden van onderwijsproblematiek. Zij hebben een bovenmatig relativeringsvermogen en brengen vanaf het eerste moment rust in een organisatie of team.”

Jorrit vult aan: “Daarnaast hebben zij stuk voor stuk de ambitie om het onderwijs beter te maken. Het is hun drijfveer om het team dat zij aansturen te laten floreren. Het zijn ambitieuze mensen, zonder zichzelf té belangrijk te maken. Zij vallen goed in onderwijsinstellingen, omdat zij enerzijds haarfijn aanvoelen wanneer er moet worden opgetreden, besluiten moeten worden genomen of wanneer het gesprek dient te worden gevoerd. Anderzijds voelen ze door hun ervaring aan wanneer het moment is om zich terug te trekken, een luisterend oor nodig is of door coaching of directe ondersteuning op de werkvloer hulp gewenst is. Zij zijn er altijd op gericht om de organisatie als geheel en onderwijskwaliteit zo goed mogelijk te dienen.”

Lisette: “Als we het zo vertellen, klinkt zo’n persoon als een speld in de hooiberg, hè? Ons aannamebeleid is dan ook heel kritisch. Er zijn in deze markt genoeg mensen met een dijk van een CV, maar het gaat -wat ons betreft- ook om een stuk persoonlijkheid. Jorrit en ik maken tijdens een kennismakingsgesprek al de afweging: zou onze opdrachtgever deze persoon in zijn organisatie willen hebben?”

Jorrit: “Wat de sollicitant CV-technisch in huis moet hebben? Minstens 10 jaar leidinggevende ervaring, het liefst bij verschillende onderwijsinstellingen. Hun kwaliteit moet dermate hoog zijn dat van inwerken op een opdracht geen sprake is. De klant mag ervan uitgaan dat onze mensen vanaf dag 1 impact maken en de organisatie en het personeel direct ontzorgen. Het is voor Lisette en mij dan ook heel leuk om -van de opdrachtgevers- te horen hoe snel onze mensen hun vinger op de zere plek leggen, razendsnel verbinden en weten wat er speelt. Dat is echt een gave.”

Lisette: “Omdat de mensen die we zoeken dun gezaaid zijn, groeien we stap voor stap. Ook nu -in tijden van corona- zijn er genoeg mooie opdrachten en zijn we in gesprek met potentiële nieuwe collega’s. Hoe we met hen in contact komen? In onze nichemarkt merken we dat mond-tot-mond reclame heel belangrijk is. Mensen worden naar ons doorgestuurd, omdat ze goede verhalen hebben gehoord over Leadership Talents.”

Jorrit: “Of ze hebben iets gehoord over de midlance-constructie en het ondernemende karakter van deze manier van werken spreekt hen aan. Wat eerlijkheidshalve ook zo is, is dat onze mensen steengoed zijn in hun werk, maar acquisitie hen minder goed ligt. Zij vinden het prettig dat dit en de administratieve rompslomp uit handen wordt genomen. Er is volledige focus op de opdracht.”

Lisette: “Onze collega’s hebben een flexibele en afwisselende loopbaan, waarin zij in korte tijd veel impact kunnen maken. Wat dat betreft is het een heel dankbaar en bevredigend vak. Ze komen als onderwijsmanager of directeur in een situatie waar op dat moment iets aan de hand is. Er zijn veel vragen op operationeel, tactisch of strategisch niveau, onderwijsprocessen lopen niet efficiënt, teams functioneren niet optimaal of men is op zoek naar oplossingen voor moeilijk definieerbare problemen. Na een gedegen analyse zijn verbeterslagen al snel zichtbaar. Het gevolg is dat de hele organisatie blij met je is.”

Jorrit: “Onze interim-managers hebben allemaal een verschillende persoonlijkheid, eigen stijl en rugzak. Het zijn allemaal ervaren professionals, maar we kijken altijd welke persoon het beste bij de opdracht past. En ik vind het ook belangrijk om te benoemen dat onze mensen geen adviseurs zijn: zij implementeren de verbeteringen ook. Ze gaan met de voeten in de klei: het zijn ook doeners, ze kunnen goed delegeren én de mouwen opstropen. En ze gaan voor duurzame oplossingen.”

Lisette: “Dus voel je je aangesproken of ken je iemand voor wie deze baan als interim-manager op het lijf geschreven is? Neem contact met ons op.”

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!