icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 03/04/2020

Co-management: invulling van de PLUS van Leadership Talents

PlusTalent

Heb je ondersteuning nodig bij het maken van een plan van inzet of jaartaak? Het ontwikkelen van online examinering of hulp bij onderwijslogistieke zaken in verband met de start van het nieuwe schooljaar? Wij merken dat de vraag toeneemt naar extra ondersteuning voor het zittende management.

Deze ondersteuning biedt Leadership Talents aan in de vorm van co-management. Hierbij blijft de aansturing van het team de verantwoordelijkheid van de zittende manager. Als co-manager pakken we vervolgens in afstemming met hem of haar alle urgente zaken op om het lopende schooljaar goed af te sluiten en het nieuwe schooljaar op te starten. Onze Interim-managers hebben ervaring bij (veel) verschillende onderwijsinstellingen en zijn bekend met alle processen (en systemen) die het primaire proces ondersteunen en zijn daardoor direct inzetbaar. Zij zijn gewend op een rijdende trein te springen en door hun hoge resultaatgerichtheid behalen zij snel resultaten. 

Opdrachtgevers ervaren co-management als zeer prettig. Het is een tijdelijke, flexibele en laagdrempelige investering, van operationeel tot strategisch, probleemoplossend en als versterking van wat al aanwezig is. Daarnaast ervaren zij co-managementals versterking van het MT.  De interim manager kan voor hen dienen als klankbord, en kan feedback geven of reflectie verzorgen waar nodig. 
 

Wat is co-management?

  1. Een co-manager wordt ingezet om de aanwezige manager te versterken en bij te staan bij taken en verantwoordelijkheden die nu vaak blijven liggen. De co-manager denkt mee op de achtergrond en stuurt zelf niet direct het team aan maar begeleidt, ondersteunt en coacht de manager hierbij.
     
  2. Een co-manager kan een sparringpartner zijn die de manager ondersteunt door een inhoudelijk klankbord te zijn, de manager te ondersteunen en te adviseren bij managementvraagstukken.
     
  3. De co-manager houdt een spiegel voor en biedt een luisterend oor gebaseerd op relevante kennis en ervaring. Hij of zij reflecteert en ondersteunt de manager bij gesignaleerde ontwikkelpunten en blinde vlekken.
     
  4. Daarnaast kan de co-manager ook operationele taken uit handen nemen en extra capaciteit genereren. De co-manager treedt op als betrouwbare partner en zorgt ervoor dat de leidinggevende/manager er niet alleen voor staat.

Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe wij co-management kunnen invullen.

Heb je naar aanleiding hiervan vragen?
Neem gerust contact met ons op, via lisette.bultema@leadershiptalents.nl of jorrit.rehorst@leadershiptalents.nl

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!