icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 15/12/2021

"Ik ben een betrokken manager die het goed voor elkaar wil hebben"

PlusTalent

Wij verwelkomen onze nieuwe collega Coen van der Linden. Hij heeft alle rollen wel vervuld binnen het onderwijs, van leerling en student, tot docent, manager en bestuurder. Dit heeft hem gevormd tot de manager die hij nu is. Coen stelt zich aan ons voor!

“Ik ben geboren en getogen in Noord-Brabant maar woon na tussenstops in Nijmegen en Groningen inmiddels mijn halve leven in Utrecht. Dat doe ik samen met mijn vrouw, zoon en hond, een levendige Appenzeller Sennenhond. Heerlijk, om dagelijks met hem te gaan lopen in het Maxima Park in Leidsche Rijn, even de hectiek van een werkdag omruilen voor de ongebreidelde hectiek van de hond die in alle hoeken en gaten kruipt als hij de kans krijgt.

Ik zeg altijd gekscherende dat ik al 54 jaar in het onderwijs zit. Ik heb zo’n beetje alle rollen wel vervuld in het onderwijs, van leerling en student, tot docent, manager en bestuurder. De basis is voor mij toch wel het docentschap. Maar ik ben ook nog secretaresse (jawel!), facilitair manager, eindredacteur van een wetenschappelijk tijdschrift, hoofd bedrijfsvoering en roosteraar geweest, zowel bij bekostigde als particuliere onderwijsinstellingen.

Al die rollen en werkomgevingen hebben mij gevormd tot wat ik nu doe en ben: een betrokken manager die het met studenten, medewerkers, docenten en andere stakeholders goed voor elkaar wil hebben, in een prettige werksfeer wil samenwerken. Ik steek daarbij graag de handen uit de mouwen en vind het belangrijk dat er oog is voor elkaar. Iedereen doet er toe!

Dat laatste merk ik ook bij Leadership Talents. Ik heb enkele freelance opdrachten via Leadership Talents gedaan en vind de manier van werken en de wijze waarop wij als interim-managers benaderd worden erg prettig. Het past bij mij. Werken bij Leadership Talents biedt mij de gelegenheid om met collega’s te sparren over de zaken die we allemaal tegenkomen in ons werk. Zoals, hoe je het hoofd biedt aan tegenstrijdige belangen bij de opdrachtgever, of hoe je omgaat met de ingezakte motivatie bij studenten en medewerkers vanwege alle Corona-perikelen. Het is fijn om daar met ervaren en betrokken collega’s over van gedachten te kunnen wisselen en samen oplossingen te vinden.

Het is belangrijk dat de oplossingen die ik als interimmer aandraag niet alleen hier en nu uitwerking hebben, maar duurzaam zijn. En ja, ook puinruimen en weer opbouwen van structuren, herstellen van vertrouwen en herinrichten van systemen horen daar bij. Ik kijk daarom zowel naar de ‘quick wins’ die er te behalen zijn, want dat motiveert over het algemeen. Maar ik investeer ook tijd en aandacht in de mensen en hún oplossingen, wensen en ideeën.  

Ik ben een jazzliefhebber: muziek moet wat mij betreft swingen. De bekende pianist en orkestleider Count Basie heeft ooit in een interview gezegd: “Het gaat bij jazz niet om de noten die je speelt, maar om de noten die je weg laat”. Door ruimte te creëren gaat muziek swingen. Door mensen ruimte te geven gaat een team draaien, gaat een proces lopen en komen er resultaten waar de betrokkenen trots op kunnen en mogen zijn. Want het zijn hún resultaten.

Er is ook niet één manier om een muziekstuk te spelen. Er zijn vele manieren om al improviserend in gezamenlijkheid het aan te pakken en onderweg elkaar te stimuleren, uit te dagen en van elkaar te leren. Ook dat is waar ik naar uitkijk. Samen met mijn collega’s van Leadership Talents gaan swingen.”

overzicht nieuws
PlusTalent
Coen van der Linden /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!