icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 16/02/2022

Continue bijscholen? Niet nodig bij een Leadership Talents Interim Manager!

PlusTalent

Het inschakelen van een expert van Leadership Talents heeft veel voordelen. Een frisse blik van buiten, een schat aan ervaring, een groot kennisnetwerk van onderwijsexperts, maar vooral: altijd actuele kennis in huis. Onze experts zijn door de wol geverfd. Ze hebben vrijwel alle rollen binnen het onderwijs gespeeld en spreken jouw taal. Doordat zij zelf, en wij vanuit Leadership Talents, continu inzetten op levenlang ontwikkelen, is hun vakkennis altijd actueel.

Dolf Reith is Interim Manager van Leadership Talents, hij legt uit hoe hij zijn kennis op peil houdt. “Professionals binnen schoolorganisaties zijn continu aan het ontwikkelen. Als je niet ontwikkelt, is de achteruitgang eigenlijk al ingezet. Wij doen er alles aan om continu op niveau te blijven en onze kennis actueel te houden, maar niet bij de klant op locatie. De klant heeft geen kosten aan ons, die investeert in ons. Dat neemt niet weg dat het soms zinvol kan zijn om mee te lopen in het opleidingsaanbod van de klant. Niet voor de opleiding, maar om het proces van de opgeleiden goed te kunnen bekijken en hierop te acteren.”

Kan een klant ervan uitgaan dat een expert altijd vakinhoudelijk op niveau is?

“Zeer zeker. Daarom werk ik ook niet als zelfstandig freelancer, want dan moet ik tijd besteden aan acquisitie en administratie, dan schiet de eigen ontwikkeling erbij in. Het voordeel van midlancen via Leadership Talents is dat wij onszelf blijven ontwikkelen. We hebben een jaarkalender met allerlei activiteiten. Elke 6 tot 8 weken hebben we bijvoorbeeld een Meat en Eat sessie waar vakinhoudelijke onderwerpen besproken worden. Ook komen er sprekers naar ons toe om ons bij te praten over actuele thema’s en de laatste zienswijzen te delen. Verder zijn er periodiek intervisiebijeenkomsten en meerdaagse bijeenkomsten waar de midlancer zelf investeert om toegevoegde waarde naar klanten te blijven houden.”

Leer je ook van elkaar?

“Absoluut! Onze ontwikkeling komt door scholing, maar zeker ook doordat we intensief met elkaar samenwerken. Iedereen heeft zijn eigen expertise en specialiteit en die kennis delen we graag met elkaar. Ik neem regelmatig contact op met een collega om te overleggen over een bepaald vraagstuk, daar krijg je ook nieuwe inzichten van. Als professional leer ik ook van elke opdracht. Het is telkens weer een vraagstuk waar ik dingen voor uit moet zoeken die ik bij de volgende klant weer kan gebruiken. Learning bij doing past ook bij onze organisatie. Ik kan altijd te rade gaan bij een collega die al eerder met dergelijke problematiek heeft gewerkt, die een goede specialist kent of die de do’s and dont’s weet rondom een bepaald thema.”

Is een expert dan per definitie een oude rot in het vak?

“Wij werken niet met termen als senior of junior, maar we hebben allemaal onze sporen verdiend in het onderwijs. De opdrachten zijn allemaal op minimaal middenmanagement/directieniveau.  De Midlancer zelf is vaak directeur van een onderwijsinstelling geweest. We zijn sowieso allemaal mensen die betrokken en bevlogen zijn bij het onderwijs. We hebben geleerd van de best practices en lessons learned uit de praktijk en willen die kennis graag delen met andere instellingen. ”

Leer je jouw opdrachtgevers ook nog wat?

“Ik hoop klanten te laten zien dat het ook anders kan en ze te laten ervaren dat het helpt om te leren van elkaar en kennis te delen. Negen van de tien keer krijg ik aan het eind van de opdracht, en ik weet dat dit ook voor mijn collega’s geldt, te horen dat we meer hebben geleverd dan de verwachting was. We komen vaak binnen in crisissituaties, en we krijgen vaak achteraf te horen: ‘we baalden dat het nodig was dat je kwam, maar we balen nog meer dat je weggaat.’ Dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Overzicht nieuws
PlusTalent
Dolf Reith /
Interim-manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!