icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 20/01/2022

De 010 E-Com Academy van Zadkine; innovatief initiatief!

PlusTalent

Leadership Talents gaat graag in gesprek met haar relaties en opdrachtgevers. Deze keer spreken we met Jelle Bakker, van Zadkine te Rotterdam. Hij is coördinator van de opleiding ‘010 E-Com Academy’. Hij vertelt enthousiast over deze prachtige innovatie in samenwerking met InHolland waarin student en werkveld nauw samenwerken.

Jelle: “Nieuwe dingen ontdekken, ondernemen en uitgedaagd worden. Dat vinden wij belangrijk in het onderwijs. Met deze gedachte in ons achterhoofd zijn wij de opleiding E-Commerce manager gestart. Rotterdamse bedrijven zoeken steeds vaker een praktische e-commerce expert op mbo-niveau 4. Een mooie kans voor ons om hierop in te spelen.”

Tijdens de opleiding E-Commerce manager leer je over online zakendoen. Alles wat je leert is actueel en sluit aan bij wat bedrijven nodig hebben. Dat komt omdat we deze opleiding hebben ontwikkeld samen met bedrijven als: FRMWRK, Essent, Helloprint, Marlies Dekkers en Sunweb.

010 E-Com Academy

De 010 E-Com Academy staat voor een innovatieve manier van onderwijs geven. De opleiding is van mening dat je studenten pas echt kunt motiveren en dingen kunt leren wanneer het tastbaar en relevant wordt. Wat maakt de 010 E-Com Academy uniek?

  1. Docenten uit de praktijk; meerdere docenten beschikken over ruime ervaring in het bedrijfsleven of combineren het docentschap momenteel met het runnen van een eigen bedrijf.
  2. Praktijkopdrachten staan centraal; in samenwerking met studenten van InHolland, Albeda, Techniek college en Hogeschool Rotterdam pakken onze studenten zes keer per jaar uitdagende praktijkopdrachten op. Hierbij worden de studenten begeleid en beoordeeld door mensen uit het bedrijfsleven. 
  3. Externe locatie; de 010 E-Com Academy is gevestigd in een bedrijfspand, omringt door toonaangevende bedrijven. Hierdoor komt de student meteen in aanraking met het werkveld.
  4. Gastcolleges en workshops; studenten gaan regelmatig op bezoek bij professionals uit het bedrijfsleven voor het volgen van gastcolleges en workshops.
  5. Wordpress; gedurende drie jaar werkt de student aan het ontwikkelen van zijn of haar eigen Wordpress-pagina. Hierdoor verlaat de student uiteindelijk de opleiding met een diploma en een tastbaar product.

Jelle: “Ik vind de samenwerken met Inholland hierin geweldig. Dat mbo- en hbo-studenten de kans hebben om samen te werken is een hele mooie manier van leren. Learning by doing; daar geloven wij als opleiding in. Je mag fouten maken, spreek elkaar aan op die fouten en leer van elkaar. Bovendien helpen we bedrijven met hun vraagstukken dus het mes snijdt aan twee kanten.”

Daarmee sluit Jelle Bakker de podcast met Chantal Damsma af in de radiostudio van Inholland Rotterdam. Ze praatten over hoe mbo- en hbo-studenten samen werken aan opdrachten uit het MKB. Jelle vanuit de opleiding 010 E-Com Academy van Zadkine en Chantal namens @InCollab van Inholland Rotterdam. 

Luister de gehele Podcast via: https://youtu.be/F8VF-vJFN4U 

Door mbo- en hbo-studenten aan elkaar te verbinden om een vraagstuk op te lossen, doen zij extra vaardigheden en ervaring op. Bijvoorbeeld het trainen van soft skills, zoals leidinggeven, feedback geven en plannen. En de opdrachtgever krijgt een mooie oplossing voor een vraagstuk.

Wil je meer weten over hoe zij constant blijven innoveren binnen de opleiding en studenten laten werken aan echte praktijkopdrachten? Bekijk dan ook de video of bezoek de website van de opleiding ‘010 E-Com Academy’. 

Overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!