icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents

Programmamanager Onderwijs

De interim-managers van Leadership Talents zijn inzetbaar als Programmamanager (PM). In die rol overziet hij of zij een keten van projecten binnen de onderwijsorganisatie. Het is de taak van de PMom ervoor te zorgen dat alle projecten op dezelfde lijn zitten en het uiteindelijke doel helpen bereiken. De PM bepaalt dan ook voor een groot deel het succes van een programma. Hij of zij moet kunnen inspireren, bouwen aan vertrouwen en koers houden in een continue veranderende context.

Binnen het onderwijs lopen er vaak meerdere programma’s tegelijk. Aansturing van één of meer van deze programma’s is daarom per definitie aan een lastige opgave. Er is sprake van meerdere activiteiten, ambitieuze doelstellingen van de onderwijsorganisatie, een tijdelijk samenwerkingsverband en vaak een aanzienlijk budget. Alles met als doel om een koerswijziging in de organisatie te realiseren. Bij de uitvoering van dergelijke programma’s zijn vaak grote en diverse belangen gemoeid. Mede daarom worden programma’s naast de staande organisatie uitgevoerd. De PM weet verbinding te maken én te houden tussen de lijn- en de programmaorganisatie.

Het vraagt veel ervaring, onderwijskundige- en managementexpertise om dergelijke situaties binnen onderwijs in goede banen te leiden en tot een succes te brengen.

Ben je op zoek naar een ervaren Programmamanager Onderwijs?

Neem contact op met Business Managers Lisette of Jorrit, via 030 – 890 54 15 of office@leadershiptalents.nl

Werken bij Leadership Talents

Leadership Talents is een (t)huis van interim-managers die liefde voor het onderwijs, vakkennis en ervaring met elkaar delen. Wil je kennis maken?

Bekijk de vacatures

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!