icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 27/03/2023

Maak kennis met Letizia, onze nieuwe collega bij L&D Talents

TriamFloat

Sinds maart werkt Letizia Sciarone als onderwijsexpert bij L&D Talents. Als professioneel violiste brengt ze passie en creativiteit mee. “Bij L&D Talents zie ik dezelfde passie en drive die ik ook in de muziekwereld zie en voel.”

Van orkest naar onderwijs

Letizia is van oorsprong violiste en werkt nu nog bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar ze in augustus 2023 afscheid van neemt en bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts. “Ik heb altijd interesse gehad in leren. Hoe bereikt iemand zijn volledige potentieel? Waarom lukt het de ene persoon beter dan de andere? Ik zag grote verschillen en was geïnteresseerd hoe ons brein functioneert en we daarvan kunnen leren om beter ons potentieel te benutten, bijvoorbeeld door betere leerstrategieën in te zetten. Daarom ben ik psychologie gaan studeren en vervolgens overgestapt naar onderwijswetenschappen.” Tijdens en na haar studie doet Letizia verschillende opdrachten op het gebied van onderwijskunde. Dit jaar besloot ze om zich voornamelijk toe te wijden aan onderwijskundige visie en strategieën. 

Warm nest

“Ik had L&D Talents al eerder, ook tijdens mijn studie, gezien. Toen ik besloot om onderwijskundig expert te worden, zag ik L&D Talents weer bij openstaande vacatures voorbij komen.  Bij L&D Talents en expertise Onderwijs bestaat de mogelijkheid om veel verschillende uitdagende opdrachten uit te voeren en met collega onderwijskundigen te sparren. Ik heb daarom contact opgenomen en werd uitgenodigd voor een gesprek. Bij binnenkomst voelde het meteen heel erg warm en het hele gebouw ademt een open en energieke sfeer. Ook de onderwijsexpert, nu mijn collegae, vertelden dat ze zich hier fijn en welkom voelden. Ik had dat gevoel ook. Bij L&D Talents zie ik dezelfde passie en drive die ik ook in de muziekwereld altijd zeer gewaardeerd heb.”  

Passie en visie

Letizia werkt sinds maart aan twee opdrachten: één bij ROC Mondriaan in Den Haag en één bij SBB in Zoetermeer. Ze hoopt bij L&D Talents impact op mensen te hebben en daarmee de wereld een stukje te verbeteren. “Door mijn achtergrond in de muziekwereld heb ik creativiteit en structuur in me. Ik doorgrond snel de structuur van een onderwijskundige opdracht. Vervolgens kan ik een visie met creativiteit binnen kaders neerzetten, terwijl ik altijd onderzoek hoe het leren steeds beter kan en hoe een gezamenlijke onderwijsvisie het beste, met passie door alle betrokkenen, tot zijn recht komt. Net als bij muziek, wil je elke keer alle omgevingsfactoren van je doelgroep en de uitvoerenden meenemen om tot de beste gezamenlijke prestatie te komen.”  

Passie haalt Letizia uit de breedte van het vak. “Je kunt vanuit heel veel verschillende perspectieven kijken naar wat het beste onderwijs is. En eigenlijk leren we altijd. Ik vind het heel mooi om te onderzoeken hoe je het snelst, het beste en het leukst kunt blijven leren.” 

Midlancen

Freelancen is Letizia niet onbekend. In het midlancen moet ze haar weg nog vinden. “Daar helpt L&D Talents goed bij. Het fijnste vind ik dat L&D Talents de acquisitie doet en dat ik samen met 90 andere onderwijskundigen kan sparren en kennis delen, terwijl je toch ook autonoom als expert bent. Samen je passie voor onderwijs delen houdt je scherp en ook wij leren op die manier elke dag weer bij. Daarom koos ik voor L&D Talents en voel ik me daar thuis.” 

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!