icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Interview

“Elke zelfstandige onderwijskundige kan ik het midlancen aanraden”

#vrijheid #samen
L&D Talents

Na een tijd op Curaçao te hebben gewoond en gewerkt als zelfstandig L&D expert, keerde Jeanine terug naar Nederland. De vrijheid die het zelfstandig werken haar gaf beviel haar erg, maar het acquireren vroeg veel van haar energie. Toen ze tijdens de cursus voor NVAO secretaris toevallig in contact kwam met L&D Talents, bleek het midlance-model perfect aan te sluiten op haar wensen.

Jeanine Isenia - L&D Expert
Jeanine Isenia /
L&D Expert, Onderwijs Expert & NVAO Secretaris

Een bibliotheek aan collega’s

"Nu werk ik al vier jaar bij L&D Talents”, vertelt Jeanine enthousiast. "Het midlance-model bood mij de vrijheid die ik zocht, zowel in de context van dienstverband als in variatie van opdrachten en klanten. Ik geniet er nog steeds volop van en merk dat ik veel meer voordelen ervaar dan toen ik nog als zelfstandige werkte. Hoewel ik vaak zelfstandig bij een klant werk, kan ik terugvallen op een bibliotheek aan collega’s als ondersteuning."

Collega’s wisselen ervaringen uit

"Ik zou elke zelfstandige onderwijskunige zo'n constructie aanbevelen. Eigenlijk is het in deze tijd, waarin ontwikkelingen zo snel gaan, ook noodzakelijk. Eerst dacht ik alles te moeten bijhouden en weten, maar dat tempo bleek onhoudbaar. Nu richt ik mij op de laatste ontwikkelingen die relevant zijn voor mijn opdrachten en opdrachtgevers, om zo up-to-date te blijven. En valt er een vraagstuk buiten mijn expertise? Dan is er altijd een collega met ervaring die kan helpen. Ook dat is een groot voordeel van midlance!”

Ambities waarmaken bij L&D Talents

Momenteel heeft Jeanine een opdracht bij de SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. "Ik ben daar teamcoördinator en stuur samen met een teamleider en een collega teamcoördinator ongeveer 20 mensen aan. In mijn carrière heb ik altijd twee rollen vervuld: inhoudelijk als onderwijskundige en meer gericht op management. Toen ik koos voor L&D Talents begon ik met onderwijskundig werk, maar had ik de ambitie om meer managementfuncties te vervullen. Bij L&D Talents wordt er serieus met je meegedacht hoe je je ambities kunt realiseren. En bovendien heb je veel zeggenschap over de invulling van je tijd en type opdrachten. Dus toen de managementopdracht bij de SBB zich aandiende, stond ik vooraan."

Afwisseling in opdrachten en klanten

Jeanine werkt nu meer dan een jaar bij de SBB. Hoewel ze niet snel ergens weggaat, waardeert ze de afwisseling in opdrachten en klanten die het midlancen haar biedt. "Wanneer iets routine wordt en alles is geïmplementeerd, begint het bij mij te kriebelen: wat is de volgende stap? Ik houd van die uitdaging, die adrenaline, om iets nieuws te ontdekken en dit tot in detail uit te zoeken. Dat motiveert me."

Aandacht voor elkaar

Bij L&D Talents wordt er hard gewerkt, maar er is altijd tijd, ruimte en aandacht voor elkaar. "Ik heb niet eerder ergens gewerkt waar zo'n groot team van 90 collega’s het zo leuk vindt om naast hun drukke functie ook dingen met elkaar te doen. Er wordt veel georganiseerd door en voor ons." En ook al is dit vaak onbetaalde tijd, iedereen doet zijn best om hier toch regelmatig bij te kunnen zijn. "Dat is vrij uniek”, vertelt Jeanine met een brede glimlach.

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
Jeanine Isenia - L&D Expert
Jeanine Isenia /
L&D Expert, Onderwijs Expert & NVAO Secretaris

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!