icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 28/02/2022

“In een half uur beslist om naar IT Test Talents te gaan”

QoppoConsult

Ons team groeit elke maand. Ook Bart Bruggeling heeft zich als tester bij IT Test Talents aangesloten. Wie is hij en wat doet hij bij IT Test Talents?

Waar kom je vandaan en wat is je achtergrond?

Ik ben geboren in Den Bosch en opgegroeid in Rosmalen. Na de middelbare school ben ik bedrijfseconomie gaan studeren in Tilburg. Ik heb daar ook mijn Master International Management gedaan. Inmiddels woon ik in Utrecht met mijn vriendin.

Hoe ben je het testvak ingerold?

Ik merkte na mijn studie dat ik nog niet toe was aan een carrière. Heb me met een vriendclubje in de muziek gestort, waarbij we vaak wel twee optredens in de week deden. Ging intussen ook een jaar naar Australië en daarna vond ik het tijd worden om toch eens aan een carrière te denken. Maar ‘finance’ en management stonden me tegen, dus de vraag was: wat dan? De IT trok me wel aan. Een ex-collega werkte bij een IT-bedrijf en haalde me daar naar binnen. Dus drie en half jaar geleden ben ik daar tester geworden.

Dat klinkt alsof iedereen zomaar tester kan worden. Je had geen technische achtergrond, was dat lastig?

Bij mijn eerste werkgever waren vrij veel mensen zonder technische achtergrond, en dat vingen ze op door het eerste jaar heel veel trainingen en cursussen te geven. Daarnaast leer ik gemakkelijk en ben ik redelijk autodidact. De eerste maand was wel heel spannend. Ik werd toegevoegd aan een team van vijf ‘echte’ IT’ers. Sommige gesprekken kon ik in die tijd nauwelijks volgen. Maar onderweg (ik moest anderhalf uur in de trein, enkele reis) zocht ik alles op internet op en keek YouTube video’s.

Bij de volgende interim opdracht werd ik als testautomatiseerder ingezet. Dat was ook heel spannend, maar degene van wie ik dat overnam heeft een maand lang de overdracht naar mij gedaan. Dat was een ervaren programmeur met veel geduld, daar heb ik nog heel veel van geleerd. Ik merk ook altijd dat als je echt interesse toont, dan zijn mensen heel behulpzaam en bereid dingen uit te leggen.

Hoe ben je bij IT Test Talents gekomen?

Een oud-collega van mij is overgestapt naar IT Test Talents. Ik heb met hem altijd goed contact gehouden. Hij vertelde mij regelmatig over zijn nieuwe baan en hoe midlancen in zijn werk gaat. Toen ik het in mijn oude werk minder naar mijn zin kreeg, leek me dat een ideale overstap voor mij. Sterker, ik had in een half uur de beslissing genomen! Nu zijn we dus weer collega’s.

Wat spreekt je aan in het vak van tester?

Ten eerste vind ik het heel prettig om in een team te werken. Nauw samenwerken en vooral samen aan iets bouwen vind ik geweldig. Daarnaast kan ik behoorlijk goed abstract denken en dat komt me in dit vak goed van pas. Waar werken we aan en hoe komt dat op de gebruikers over is ook zo’n aspect wat ik prettig vind. Daarbij probeer ik altijd buiten de kaders te denken. Hoe kan deze software gebruikt én misbruikt worden, zodat je alle mogelijke situaties afvangen kunt.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!