icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 15/11/2021

“Bij IT Test Talents krijgt iedereen een kans”

QoppoConsult

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk onderdeel van IT Test Talents. “Wij houden rekening met het milieu, maar zeker ook met de mensen”, vertelt Executive Business Manager Arjo Miedema. “Wij vinden het belangrijk om iedereen een kans te geven, ongeacht afkomst, religie, geslacht et cetera. Wij geloven echter niet in positieve discriminatie: het gaat er om of de juiste persoon op de juiste plek zit.”

Deze manier van denken leidt tot grote diversiteit binnen het bedrijf. “Maar bij ons is diversiteit een gevolg”, benadrukt Arjo. “Het is nooit een doel op zich. Wij kijken gewoon naar je capaciteiten en niet of je een man of vrouw bent of waar je vandaan komt. Ik wil wel dat je hier Nederlands spreekt. Want op het moment dat iemand Engels praat, moet het hele bedrijf dat doen.”

Geen leeftijdsdiscriminatie

Bij IT Test Talents doen we ook niet aan leeftijdsdiscriminatie, vult Business Manager Cinthya Poulina aan. “We hebben laatst iemand aangenomen van 61 jaar; vol energie en een goed CV. Hij was ontslagen bij zijn vorige werkgever in verband met zijn leeftijd. Ook werd hij door zijn toenmalige werkgever gedetacheerd bij opdrachtgevers, maar wij hebben zoiets van: als je goed bent, dan ben je goed. Hier maak je gewoon kans op een leuke baan. Je leeftijd is geen issue.” 

Arjo knikt: “Ja, wij geloven in gelijkwaardigheid; niet dat iedereen gelijk is, want dat is niet waar. Een man van 61 is moeilijker te plaatsen dan een jonge vent van 32. Maar als het spannend is, dan vinden we het juist leuk worden. Dus kom maar op met zo’n uitdaging. Als je potentie ziet, dan moet je het gewoon doen.”

expert

Mensen moeten echter wel in het team passen, merkt business manager Tim Bontje op. “Als je hier wordt aangenomen, dan ben je echt een expert en voldoe je aan zeven kenmerken.” De Q staat voor Qop-positiviteit. “Dat houdt in dat het glas altijd halfvol is. De O is voor onbevangen of open mind. Dus geen aannames doen. De eerste P is voor progressie, dus constant jezelf verbeteren op persoonlijk- en professioneel vlak. De tweede P is voor professionaliteit, dus afspraak is afspraak (zeg wat je doet en doe wat je zegt). De eerste A is voor aanpassen. De markt verandert; de vraag verandert, dus probeer jezelf aan te passen. De tweede A is voor aandacht. Aandacht voor anderen, en niet alleen voor jezelf. En de N is voor nooit hetzelfde. Elke dag is anders, en ook wij doen nooit hetzelfde.”

Als iemand aan deze zeven kenmerken voldoet dan hoort hij of zij er gewoon bij, bevestigt business manager Sid Boedhoe. “Ongeacht huidskleur, religie en sexuele geaardheid. Dat maakt allemaal niet uit. Het gaat bij ons om de eigenschappen. Die multiculturaliteit zie je ook heel duidelijk terug in ons business managementteam: Cinthya komt van de Antillen, Tim komt uit Hongkong, ik ben een Surinaamse Hindoestaan en Arjo is de enige Nederlander.”

Inclusiviteit

Arjo geeft een mooi voorbeeld van de inclusiviteit bij IT Test Talents. “Bij het Suikerfeest krijgen alle medewerkers een doos Baklava, want als een van de experts een feestje heeft dan hebben we allemaal wat te vieren. Bij het Hindoestaanse feest Divali krijgt iedereen een Divali-box met lekkernijen, en dat geldt ook voor kerst. Hindoestanen en Moslims vieren gewoon het kerstfeest met ons. In plaats van mensen uit te sluiten, is het ‘inclusief maken’. Die openheid is wel een vereiste.”

Bij IT Test Talents gaat het allemaal om plezier, verduidelijkt Arjo. “Er wordt heel veel gelachen, en dat is een groot deel van ons succes. Wat het ook heel bijzonder maakt, is dat die multiculturele samenleving binnen ons bedrijf zo leerzaam is. Je leert van elkaars taal en gebruiken, en dat maakt je leven rijker. Wij zijn heel trots op onze manier van werken, en ik geloof daar echt in. We zijn een heel rijk bedrijf, en financieel doen we het ook nog eens heel goed.”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!