icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 16/03/2022

‘Van windows 3.11 naar IT-expert'

Andarr

Zodra Google Meet opent voor het interview, spat de energie van Yoeri van het scherm. Vandaag is zijn eerste dag bij IT Infra Talents en hij heeft net 1,5 uur introductie en ontvangst achter de rug. ‘Een heel erg warm welkom’ en dat is precies hoe hij ‘binnen no-time bij IT Infra Talents naar binnen is gefietst’.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Ergens thuis horen

Na 8,5 jaar als Senior Infrastructure Specialist bij Centric vond Yoeri het tijd voor een nieuwe uitdaging, zodat hij weer ‘geprikkeld’ zou worden. En omdat hij al warme contacten had met inmiddels collega’s van IT Infra Talents was de drempel om eens te informeren naar een mogelijke overstap erg laag. Al vanaf het eerste gesprek had Yoeri het ‘huiskamergevoel’ bij IT Infra Talents. En dat ‘gevoel ergens thuis te horen’ is precies wat hij zocht.

Jong geleerd

Die interesse voor techniek zat er al vroeg in. Op zijn achtste kreeg hij een kindercomputer van een buurjongen en sindsdien was hij altijd in de weer ‘met alles dat knoppen had’: toetsenborden, afstandsbedieningen en noem maar op. Yoeri kan zich Windows 3.11 nog levendig voor de geest halen. Zijn aanleg voor computers zorgde ervoor dat Yoeri regelmatig uit de klas werd gehaald om computerproblemen van docenten op te lossen.

Talent in de dop

Door een snuffelstage op het VMBO kwam hij terecht bij een computerwinkel, waar hij ook een bijbaan kreeg na zijn stage. En zijn talent bleef ook tijdens zijn MBO-stage bij de Hoge Raad der Nederlanden niet onopgemerkt. Daar werd zijn stage omgezet in een contract voor een aantal uren per week en gedurende zijn HBO-opleiding bedrijfskundige informatica bleef hij in dienst op de IT afdeling van de Hoge Raad.

IT-expert

Bij IT Infra Talents gaat Yoeri zijn horizon verbreden als IT-expert op de techniek en hoopt zoveel mogelijk breed inzetbaar te zijn. Zolang er maar een binding is met de techniek boeit het Yoeri, maar specialiseren wil hij liever niet. Want hij heeft zich ‘wel eens geprobeerd te specialiseren’, maar daar kreeg hij weinig energie van. Al staat meer verdieping in cloud-ontwikkeling wel hoog op zijn lijstje, want daar was bij Centric helaas weinig ruimte voor.

Huiskamergevoel

Yoeri’s eerste dag eindigt gelijk goed met een bedrijfspresentatie inclusief eten en een borrel. Een mooie manier om gelijk veel collega’s te ontmoeten. Want deels thuiswerken blijft toch voorlopig de norm. En wie vandaag wel op kantoor was zal Yoeri niet zijn ontgaan, want hij bracht zelfgemaakte taartjes mee voor bij de koffie en daarmee versterkt hij het huiskamergevoel van IT Infra Talents direct. Wij kijken nu al uit naar wat Yoeri morgen meebrengt, naast zijn IT-talenten uiteraard.

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!