icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 08/02/2022

“ICT heeft op het gebied van detachering de toekomst”

Andarr

Met ingang van deze maand is Marten Balster bij IT Infra Talents gestart als Business Manager. Hij ziet zichzelf als Business Manager met een brede basiskennis van de ICT-sector. Juist door de combinatie van kennis van techniek en zijn aandacht voor de menselijke kant van de ICT, denkt Marten van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor IT Infra Talents.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

In de IT-detachering lopen te veel recruiters en accountmanagers rond zonder ICT-kennis, vindt Marten. En dat heeft duidelijke nadelen. “Je ziet dan bijvoorbeeld dat er kansen blijven liggen tijdens het screenen van een cv omdat de recruiter of accountmanager het niet kan doorgronden.  Staat er een bepaalde vaardigheid niet letterlijk in? Dan is de sollicitant dus niet geschikt. Een recruiter of accountmanager met kennis van de ICT-wereld leest tussen de regels door. Soms staat een bepaalde skill of ervaring er niet in, maar kun je uit de rest van het cv afleiden dat de sollicitant wel degelijk over het juiste profiel beschikt.”

Serieus genomen

En zo’n Business Manager, met verstand van ICT,  is Marten dus wél. De IT heeft altijd zijn interesse gehad, mede doordat zijn vader ook in de IT-sector werkt. “Alleen ben ik geen geboren techneut. Ik ben meer een generalist en een communicator.  Maar ik vind de ICT boeiend en beschik over de nodige kennis. Zo weet ik wat de verschillende functies inhouden en snap ik hoe de lijnen lopen binnen een IT-project en wie waarvoor verantwoordelijk is. Dat maakt het een stuk makkelijker om met IT’ers over hun werk en carrière te praten. Je wordt eerder serieus genomen.”

Man van de praktijk

Marten rondde in 2016 zijn HRM-studie af. Daarvoor had hij kort geroken aan de studie Life Science & Technology (“natuurkunde lag me niet”) en behaalde hij zijn eerste jaar van een universitaire studie Psychologie. “Daarna vond ik Psychologie te theoretisch worden”, verklaart hij zijn overstap naar de studie die hij uiteindelijk zou afmaken: “Ik ben een man van de praktijk, dus dit lag me beter. Daarnaast begeleid en coach ik graag mensen, zodat ik kan meehelpen om ze naar een hoger plan te tillen.”

Uitvaarten

Tijdens zijn studententijd ontwikkelde Marten zich op persoonlijk vlak, niet in de laatste plaats vanwege zijn bijbaan als kistdrager bij uitvaarten. Vijf jaar lang droeg hij met een team medestudenten overledenen naar hun laatste rustplaats, zo’n vierhonderd keer in totaal. Marten werd benoemd tot teamleider en ontwikkelde die ene zo belangrijke vaardigheid die geen opleiding je kan leren: omgaan met mensen.

 “Het was een eervolle baan”, blikt hij terug op deze periode als uitvaartmedewerker. “Achter de schermen hadden we als draagteam onderling een leuke tijd, maar tijdens de uitvaart stonden we strak en met een serieus gezicht in het gelid. Er waren af en toe ook hele nare begrafenissen bij. Bijvoorbeeld van een overleden kind. Of een compleet gezin dat was omgekomen bij een auto-ongeluk. Deze bijbaan is van onschatbare waarde geweest voor m’n persoonlijke ontwikkeling. Hier heb ik veel geleerd over wat empathie, communicatie, professionaliteit en leidinggeven écht betekenen.”

Zonderlinge types

Na het succesvol afronden van zijn HRM-studie, ging Marten aan de slag als recruiter in de ICT. Het vakgebied had inhoudelijk al zijn interesse. Maar er speelde nog een andere belangrijke reden mee in zijn keuze. “De ICT-sector ontwikkelt zich in een razend tempo. Vroeger waren IT’ers meestal wat zonderlinge types die zichzelf soms dagen achtereen met een computer opsloten in de kelder en pizza lieten bezorgen. Het vak bestond uit code schrijven en infrastructuur inrichten, dat was het. Inmiddels zijn er zó veel rollen bijgekomen: van BI- en data expert tot cloudbeheerder en servicedeskmedewerker. Daarbinnen zijn weer ontelbare specialisaties ontstaan. Dat brede sprak – en spreekt -  me enorm aan. En omdat de rol van ICT nog lang niet is uitgegroeid, heeft detachering binnen deze sector de toekomst! ”

Prettige klik

Na zes jaar als recruiter en Asset Manager bij ItaQ en Accountmanager IT-detachering bij ITIS, besloot Marten dat het tijd was voor wat anders. Na een korte zoektocht, viel zijn oog op de functie van Business Manager bij IT Infra Talents.  “Tijdens de gesprekken die volgden, was er een hele prettige klik met Rick, Rob en Martijn, de andere Business Managers uit het MT. IT Infra Talents is een onderscheidend bedrijf met een onderscheidende identiteit en experts van hoog niveau. Binnen het MT werken we pragmatisch met elkaar samen. Er is geen strak omlijnde taakverdeling, alles gaat in goed onderling overleg. Ik denk dat ik hier de vrijheid heb om mijn kwaliteiten te benutten zodat ik met plezier naar m’n werk blijf gaan.”

Binden en boeien

De nieuwe Business Manager wil zich in de eerste plaats gaan richten op het aantrekken van nieuwe IT-experts die als eigen medewerker of midlancer aan de slag willen voor IT Infra Talents. “Ons doel is om het komende jaar verder te groeien. Daaraan hoop ik mijn bijdrage te leveren door mensen te binden en te boeien en ze zo duurzaam te kunnen behouden voor de organisatie. Het stimuleren van teamgevoel en kennisdeling is daarom belangrijk.” Verder is Marten van plan om zijn communicatieve vaardigheden en mensenkennis in te zetten om IT-experts verder te helpen. “Ik wil goed bekijken waaraan de collega’s behoefte hebben. Mijn kennis van ICT komt daarbij goed van pas, in combinatie met de mensenkennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Eén ding staat vast: er is binnen de detachering niet één oplossing die voor iedereen werkt. Alles is een kwestie van maatwerk.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!