icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 28/03/2022

“Ik heb de ambitie om Solution Architect te worden”

Andarr

Eric Pang is gelukkig getrouwd, heeft twee dochters en woont in Zaandam. Hij werkt al een jaar of vier voor IT Infra Talents en heeft al diverse projecten achter de rug. Op dit moment is hij in afwachting van zijn volgende opdracht: “Ik heb van mijn werk mijn hobby gemaakt, dus beter kun je het eigenlijk niet treffen.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Van Chemical Engineering naar IT

Ben je altijd al werkzaam geweest in de IT? “Nee, integendeel. Ik heb een bachelor in Chemical Engineering, maar kwam tijdens mijn studie al tot de conclusie dat dit helemaal niet bij mij past. Ik vond designen wél leuk, net als computers. Ik was daar echter niet voor opgeleid, maar gelukkig was het destijds (1999) booming business in de IT-sector. Als je affiniteit had met ICT, dan kon je direct starten. Ik heb mij toen in twee maanden laten omscholen naar servicedeskmedewerker en zo is mijn carrière begonnen.”

Wat een inspirerend verhaal! Wat spreekt je aan in de wereld van IT? “Ik vind eigenlijk van alles leuk, het is heel divers. We zitten nu in een generatieswitch, niet zozeer qua leeftijd, maar qua ontwikkelingen in de IT. Dit zorgt ervoor dat dingen veranderen en dat vindt niet iedereen even eenvoudig. Zelf ben ik niet zo bang voor veranderingen, maar het geeft wel een extra dimensie aan de opdrachten. Er komt toch een stukje overtuigen en besluitvorming bij kijken.”

“Denken in oplossingen in plaats van problemen”

Wat is één van de veranderingen die je op de werkvloer tegenkomt? “Allerlei veranderingen zie ik voorbijkomen. Bedrijven die online niet vindbaar zijn - bijvoorbeeld op social media - die verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Zo is het ook met datacenters. Vroeger wilde iedereen een datacenter bouwen, maar tegenwoordig is het gebruik van cloudoplossingen meer voor de hand liggend. Het is essentieel dat bedrijven gaan inzien, dat je standaard diensten best kunt uitbesteden, maar dat eigen ontwikkelingen het beste zelf uitgevoerd kunnen worden. Dat betekent iemand met verstand van zaken in het bedrijf neerzetten; zeker als je iets passends voor jouw bedrijfscultuur laat ontwikkelen.”

Kom je veel bedrijven tegen, die struggelen met deze veranderingen? “Het is vaak wel moeilijk ja, om die denkwijze om te turnen. We moeten gaan denken in oplossingen in plaats van problemen, zodat de adaptatieslag kan worden gemaakt. Er is nooit een perfecte oplossing, dus het is een kwestie van het complete beeld vastleggen en afwegen. Wat zijn de voordelen en wegen die op tegen de nadelen?”

Migraties, transities en standaardisaties

Wat zijn zaken waar jij je voornamelijk mee bezighoudt op de werkvloer? “Ik doe veel migraties, transities en standaardisaties. Ik zit op projecten van beheer tot processen tot overdracht en ik kan ingezet worden op bijna de hele laag. Ik heb voor IT Infra Talents al op diverse projecten gewerkt en dit waren met name migratieprojecten. Daarbij heb ik ook een aantal kortstondige beheerprojecten uitgevoerd, zodat ik mijn technische kennis kan uitbreiden. Ik vind het prima om af en toe teamsmeetings te doen, maar mijn voorkeur gaat uit naar op de werkvloer. De communicatie gaat dan simpelweg soepeler, daar heb ik meer begrip voor.”

Wat voor projecten passen precies in jouw straatje? “Ik kan heel goed overweg met het technisch personeel, zoals system engineers, servicedeskmedewerkers, applicatie beheerders en netwerkbeheerders en ik werk het liefste op de achtergrond. Ik heb complimenten gekregen over mijn leiderschap, maar het is niet echt mijn ding. Detail aanleveren: prima, maar ze presenteren? Nee, dat past niet echt bij mij. Het liefst rond ik dingen netjes af en ga dan verder het volgende.

De ambitie om Solution Architect te worden

“Uiteindelijk zou ik graag Solution Architect willen worden, dus die functie hoop ik te gaan vervullen. Oplossingen implementeren conform de eisen van de opdrachtgever, dat is waar ik goed in ben. Een goede overdracht met de juiste documentatie, dat kun je aan mij overlaten. Ik maak het ook altijd visueel aantrekkelijk, want goede plaatjes zeggen écht meer dan duizend woorden.”

Zijn er ook andere functies die je aanspreken? “Ja, ik voel mij als een vis in het water, wanneer ik de lijm kan zijn binnen projecten. Iedereen heeft binnen een team zijn eigen taken en alles wat er overblijft, dát doe ik. De lijm, de timing, het afstemmen, de inzichten: dat is mijn ding. Ik heb ervaring opgedaan van servicedesk medewerker tot (technisch) projectleider/teamleider, dus ik ben breed inzetbaar. Ik ben juist bij IT Infra Talents terechtgekomen, omdat het een volwassen bedrijf is. Medewerkers zitten al ver in hun carriere en er bestaat een groot netwerk. Ik ben hier geen nummer, maar er heerst meer een familiegevoel. Dat vind ik fijn.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Eric Pang
Eric Pang /
Technisch Specialist

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!