icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws 23/09/2020

"Juist de mix van IT en sociale interactie trekt mij aan"

Jozef en Marlon

Afgelopen week gingen we in gesprek met Jozef Pijnenburg, onze nieuwe aanwinst bij Integration & Application Talents. In dit interview stelt hij zich aan ons voor. Welkom Jozef!

Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Jozef, 33 jaar en ik kom uit Brabant. Ik woon al sinds mijn achttiende in Utrecht vanwege mijn studie. Ik heb iets heel anders gestudeerd dan IT, namelijk Biomedische wetenschappen. Uiteindelijk was dat het niet en toen ben ik via een omweg in een traineeship beland bij de Rechtspraak. Zodoende is mijn IT-carrière begonnen als Oracle ontwikkelaar. Dat is nu zo een zes jaar geleden en het bevalt ontzettend goed.

In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd actief bezig. Je kunt me vaak vinden in de sportschool (die gelukkig weer open is!) en ik zwem en wandel graag. Daarnaast speel ik al piano sinds mijn zesde. Ik heb een elektrische piano staan in mijn appartement, waar ik veel op speel. Meestal doe ik dit voor mezelf, maar ik speel ook wel eens op feestjes en bruiloften. Ik heb zelfs nog op mijn achttiende getwijfeld om naar het conservatorium te gaan.

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?
Voor mij is het voornamelijk de uitdaging die zit in het oplossen van complexe vraagstukken, gezien ik van nature vrij analytisch ben ingesteld. Vroeger heb ik wel eens hobbymatig websites gebouwd, maar ik had niet gedacht dat ik mijn passie in de IT zou vinden.

Toen ik zes jaar geleden met het traineeship begon, voelde het voor mij als een sprong in het diepe. Het was iets heel anders. Van tevoren weet je niet of je het echt leuk gaat vinden. Coderen is natuurlijk anders dan een website in elkaar zetten.

Gelukkig had ik een zachte landing doordat ik tijdens het traineeship met een leuke groep mensen met verschillende achtergronden zat. Het traineeship was aan de ene kant heel technisch, waarbij je veel zat te coderen. Aan de andere kant zat je bij de opdrachtgever, waar je goed contact mee moest houden.

Je zit als IT-er niet, zoals velen denken, acht uur per dag naar een scherm te kijken en een beetje code te schrijven. Je hebt veel interactie met de opdrachtgever, waarbij je hun wensen duidelijk moet krijgen. Vervolgens moet je dan zelf naar die technische oplossing toe werken. Dat sprak me gewoon ontzettend aan. Juist die mix tussen IT en interactie vind ik belangrijk. Hier hebben ze tijdens het traineeship ook enorm op gehamerd. Jezelf niet enkel technisch ontplooien, maar ook als persoon. Dus assertiever worden, leren presenteren, hoe je met groepen omgaat. Het was goed dat ze op de soft-skills hebben ingespeeld.

Waarom heb je gekozen voor Integration & Application Talents?
Vanuit de Rechtspraak was ik al bekend geraakt met Integration & Application Talents. Echter heb ik na de Rechtspraak eerst gewerkt bij een andere werkgever, voordat ik weer in contact kwam met Integration & Application Talents. Ik heb destijds zulke leuke en positieve gesprekken gehad met Marlon en Paul, dat ik besloot om me na al die tijd alsnog aan te sluiten bij hun team.

Wat mij aantrekt bij Integration & Application Talents is dat het heel persoonlijk, informeel en uitdagend is. Een van de grote redenen dat ik bij Integration & Application Talents wilde, was dat zij in plaats van enkel in de Java / opensource hoek ook met integratie tools werken. Op de inhoud sluit Integration & Application Talents goed bij mij aan. Verder kende ik al een paar mensen die er zaten en die zijn altijd positief geweest. Altijd een goede mix van serieus werken, maar ook leuke dingen doen.

Midlancen was voor mij natuurlijk ook een reden om over te stappen. Ik wilde gaan freelancen, maar ik vond dat net iets te spannend. Dus dit was de perfecte middenweg voor mij. Je hebt een stukje zekerheid en het feit dat de acquisitie en andere administratie in principe gedaan wordt bevalt ook goed. Je krijgt 70% van je uurtarief, wat ik een eerlijke en transparante beloning vind.

Wat is jouw motto?
“Volg je hart, met gezond verstand”. Doe de dingen die je met plezier en passie doet en die vanuit jezelf komen, maar verlies daarbij de realiteit niet uit het oog en blijf met beide benen op de grond staan.

Waar kijk je het meeste naar uit?
Waar ik het meest naar uitkijk is hoe ik me bij Integration & Application Talents kan ontwikkelen. Dus vooral inhoudelijk in welke richtingen ik me kan bewegen. Tegelijkertijd kijk ik ook enorm uit naar de samenwerking met de collega’s waarvan ik nog meer kan leren.

Overzicht nieuws
whitehorses
Jozef Pijnenburg /
Integratie expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!