icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws Integratie 25/11/2021

"Het is geweldig om vraagstukken te vertalen naar werkende code"

Whitehorses

We mogen een nieuwe collega verwelkomen bij ons team: Thomas Janssen. Vol enthousiasme gaat hij aan de slag bij Integration & Application Talents. Hij stelt zich aan ons voor!

Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Thomas Janssen, 32 jaar oud en woon in Gelderland. Ik heb een vriendin, maar ik woon lekker op mezelf met mijn inmiddels drie katten.  Ik heb een Master in Biology, maar ben altijd als hobby met ICT bezig geweest. Na mijn studie lag de arbeidsmarkt in crisis en heb ik besloten om te kijken of ik van mijn hobby mijn werk kon maken. Een traineeship in Den Bosch heeft mij de handvatten gegeven om me te ontwikkelen tot de programmeur en expert die ik vandaag de dag ben.

Ik heb te veel hobby’s om op te noemen. Ik beweeg en sport graag, en ben graag buiten bezig. Er staat een 3D printer in mijn werkkamer waar ik graag mee in de weer ben om allerlei nieuwe onderdelen voor diezelfde printer te maken. Verder speel ik graag bordspellen en pruts ik wat met home automation.

Waarom heb je passie voor jouw vak?

Ik hou enorm van het oplossen van complexe vraagstukken en puzzels. Als onderdeel van mijn profielwerkstuk op de middelbare school, heb ik geprobeerd een ecosysteem te modelleren in een shell script, wat uiteraard niet slaagde, maar wat wel enorm leuk was om uit te denken.

Ik vind het nu geweldig leuk om lastige business vraagstukken te vertalen naar werkende code, en daarbij vaak ook de brug te zijn tussen het ontwikkelteam en de aanvrager. Ook de menselijke component in het werk kan een leuke en uitdagende puzzel zijn om op te lossen.

De afgelopen jaren heb ik veel met Java gewerkt. Java is een geweldig veelzijdige programmeertaal, die toch al flink wat jaartjes meegaat. De afgelopen jaren zijn er al veel interessante ontwikkelen gebeurd op het gebied van Java en integratie, en ik ben heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

Waarom heb je gekozen voor Integration & Application Talents?

Ik denk er al langer over na om op termijn te ZZP-en. Het midlance-model dat Integration & Application Talents biedt geeft mij de vrijheid van het ZZP-er zijn, zonder de kopzorgen van administratie, acquisitie en met een stuk meer zekerheid.

Daarnaast werk ik graag voor een wat kleinere, informele en platte organisatie met mensen die vooruit willen. Na mijn eerste gesprekken met Integration & Application Talents en de goede verhalen heb ik de overstap gemaakt.

Vertel iets verrassends over jezelf of wat is jouw motto?

Een oude collega heeft op de eerste dag tegen me gezegd: “Ons werk is al serieus genoeg”. Hij doelde daarmee op het feit dat je best lol mag hebben op de werkvloer en dat je het leven het beste met een positieve instelling tegemoet kunt gaan. Ik kan hem alleen maar gelijk geven.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik kijk enorm uit naar nieuwe uitdagende interim opdrachten. Om weer te zien hoe anders bekende software ingezet kan worden of om weer de kans te krijgen iets nieuws te leren

Overzicht nieuws
Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise
Whitehorses
Thomas Janssen /
Integratie expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!