icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Digital Talents
Nieuws UX / UI 09/02/2023

“Ik ben creatief, maar tegelijkertijd heel kritisch en gestructureerd”

UX Partner

Na haar studie Communication and Multimedia Design deed Tamara Henzen bij een aantal bedrijven ervaring op als UX/UI Designer. Ze kwam via LinkedIn een vacature tegen bij Digital Talents en voelde zich direct aangetrokken tot het midlance principe. “Digital Talents biedt mij de voordelen van het freelancen met daarbij een stukje zekerheid zoals loondienst me dat zou bieden. De flexibiliteit en vrijheid bij het midlancen is precies wat ik zoek”, aldus Tamara. Maak kennis met onze nieuwe collega.

Expertise

UX / UI

Experts op het gebied van UX

Over deze expertise

Inzicht in diverse bedrijven

Sinds 1 februari heeft Tamara zich bij ons team aangesloten als UX Designer. “Ik dacht er al langere tijd over na om te gaan freelancen”, vertelt Tamara. “Maar ik durfde de stap niet te zetten omdat ik daarmee de zekerheid van een vaste baan moest laten varen. Gelukkig biedt Digital Talents mij precies de zekerheid die ik nodig heb, zodat ik toch deze stap kon maken.” Nadat ze zich had verdiept in het midlance principe trok het belletje met Business Manager Rick haar over de streep om zich aan te sluiten bij Digital Talents. “Hij was zo enthousiast. Hij liet me inzien dat er vooral veel voordelen aan het midlancen vasthangen. Doordat je tijdelijk in opdrachten zit, krijg je inzicht in diverse bedrijven. Daarnaast is reizen voor mij heel belangrijk. Het is fijn dat ik nu geen maximaal aantal vakantiedagen meer heb om rekening mee te houden. Uiteraard moet alles wel in overleg met de opdrachtgever, maar tussen verschillende opdrachten door heb ik zelf de keuze hoe lang ik verlof opneem en ga reizen. En bij sommige werkgevers is het zelfs mogelijk te werken vanuit het buitenland. Het is heerlijk dat die mogelijkheden er zijn.”

UI en UX

Tamara is nog niet direct gestart met een opdracht, maar is samen met Rick intensief bezig om een passende opdracht te vinden. “Ik heb inmiddels al een aantal aanvragen lopen, dus ik hoop dat er binnenkort wat leuks uit komt en ik halverwege februari kan starten”, vertelt ze. “Zelf vind ik het heel leuk als er zowel een stukje UI als UX in de opdracht terugkomt. Ik krijg dan vanuit de designkant het stuk van A tot Z mee. Het begint bij het onderzoek doen naar de gebruiker, wat zijn de wensen en behoeften, hoe ga ik dat vormgeven qua functionaliteiten en visuele vormgeving? Daarna volgt het testen. Het volledige proces vind ik het leukst om te doen, want dat maakt het ontzettend veelzijdig. Ik hou ervan om analytisch te denken in het onderzoek gedeelte, maar wil wel graag met mijn handen werken en mijn creativiteit kunnen uiten. En samenwerken met mensen, het is een communicatief en multidisciplinair vakgebied. Als ik dit pakket in een opdracht vind, dan maakt het voor mij eerlijk gezegd weinig uit bij wat voor type bedrijf ik zit. Ik heb in eerdere banen ook met veel verschillende typen opdrachtgevers samengewerkt en dat vond ik juist heel leuk om te doen. Je krijgt van alles wat mee. Dus de komende jaren een diversiteit aan opdrachtgevers zie ik wel zitten.”

Digitale toegankelijkheid

“Communicatief gezien ben ik vrij sterk, en kan betrokkenen goed mee krijgen in mijn ideeën. Ik denk dat dat wel van waarde is in het UX-vakgebied”, vertelt Tamara over haar sterke kanten. “Ik ben empathisch en voel mensen goed aan. Daarnaast ben ik creatief, maar tegelijkertijd heel kritisch en gestructureerd. Een combinatie die je in het creatieve vak niet snel tegenkomt”, lacht ze. Met het werken in teams heeft ze veel ervaring opgedaan toen ze nog bij een bureau werkte. Daar werkte ze regelmatig in een multidisciplinair team met onder andere designers en product owners. Tamara wil zich graag verder blijven ontwikkelen in haar vakgebied. “Ik vind digitale toegankelijkheid bijvoorbeeld heel interessant, en dat wordt denk ik steeds belangrijker voor de toekomst. Dus daar zou ik me graag verder in verdiepen. Verder wil ik vooral doorgroeien in het vakgebied zelf met focus op UX en UI. Stel er komt een leuke opdracht voorbij waar ik heel specifieke ervaring voor nodig heb en die opdracht biedt mij de mogelijkheid daar meer ervaring in op te doen, dan sta ik daar zeker voor open. Ik ben wat dat betreft heel leergierig en flexibel.”

Overzicht nieuws
Expertise

UX / UI

Experts op het gebied van UX

Over deze expertise
Tamara
Tamara Henzen /
UX DESIGNER

Benieuwd wat de experts van Digital Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!