icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Digital Talents
Nieuws UX / UI 28/11/2022

“Alles komt samen in UX, superinteressant!”

UX Partner

Eldin Medanhodžić werkt sinds november als midlancer bij Digital Talents. De 31-jarige Brabander met Bosnische roots geniet met volle teugen van zijn werk als UX-specialist. “Er komt zó veel samen in dit vak, superinteressant!”

Expertise

UX / UI

Experts op het gebied van UX

Over deze expertise

“Het is wel even schakelen, er is echt sprake van een nieuwe levensfase”, laat hij desgevraagd weten. Eldin doelt niet op zijn nieuwe baan, maar op het feit dat hij in oktober voor het eerst vader is geworden. Zelf werd hij begin jaren negentig geboren in het door oorlog verscheurde Bosnië. Hij kwam als baby in Nederland, groeide op in Boxmeer en deed na zijn middelbare school de opleiding Grafische Vormgeving. “Het was een creatief vakgebied, maar ik miste op een gegeven moment de diepgang. Wat ik wilde weten was hoe ik ook functie kon toevoegen aan mijn ontwerpen en wat de invloed ervan zou zijn op menselijk gedrag.”

Kinderschoenen

De wens om zich verder te ontwikkelen bracht Eldin ertoe om de opleiding Interaction Design te volgen. In 2017 rondde hij zijn studie succesvol af en kwam als UX Designer terecht bij een softwarebedrijf. Hij was één van de eerste UX’ers binnen de organisatie, waar zo’n vijftig mensen werkten. “Het hele UX-gebeuren stond vijf jaar geleden nog in de kinderschoenen. De organisatie was namelijk vooral gefocust op IT en techniek. Ik heb in mijn jaren bij deze organisatie UX verder op de kaart gezet. Mijn voordeel was dat ik zowel kennis had van Interaction Design als gevoel voor esthetiek. Dit kwam goed van pas bij de verschillende projecten.”

Creatief én analytisch

Als UX Designer kon Eldin zijn hart ophalen en veel leren. Naast zijn taak om UX binnen de organisatie onder de aandacht te brengen, hield hij zich bezig met de UX designs van verschillende applicaties en websites. “Ik voelde dat ik met de stap van Grafisch Vormgever naar UX Designer de juiste keuze had gemaakt. De combinatie van analytisch en creatief bezig zijn past heel goed bij mij. Het mooiste aan UX vind ik de holistische benadering: alle onderdelen die van belang zijn voor de gebruikservaring komen voorbij. Zelfs de dienstverlening achter de applicatie of website kan onderwerp van UX-onderzoek zijn, voorafgaand aan het functioneel ontwerp. Naar mijn mening bepaalt de kwaliteit van het UX design het uiteindelijke succes van een applicatie of website. Er komt zó veel samen in dit vak, superinteressant!”

Geavanceerd UX-lab

Na vijf jaar bij het softwarebedrijf was Eldin toe aan verandering. Hij ging werken voor een detacheringsbedrijf dat hem in 2021 een opdracht bij Simyo aanbood. “Ik hield mij onder meer bezig met de UX van de mijn-omgeving, een Design System in Figma opzetten en CRO-optimalisatie. Het mooiste vond ik dat we gebruikmaakten van het geavanceerde UX-lab van KPN, het moederbedrijf van Simyo. Een beter toegeruste omgeving voor usability testing en AB-testing kon ik me niet wensen. Ik heb hier bijvoorbeeld veel geleerd over analytische software en het toepassen van neuromarketing.”

Doorberekening midlancerschap

Na een jaar werd via een advertentie op LinkedIn zijn interesse gewekt voor een functie als midlancer bij Digital Talents. “Ik wist al snel dat dit was wat ik zocht. Aan de ene kant heb je als midlancer veel vrijheid, zoals de mogelijkheid om thuis te werken, het flexibel kunnen opnemen van vrije dagen en de regie hebben over je projecten. Tegelijkertijd biedt het midlancerschap zekerheid en stabiliteit, zoals een vast contract en een vangnet als je even geen opdracht hebt. Wat me verder aanspreekt is dat je zelf geen acquisitie hoeft te doen en dat het uurtarief riant is. Ik zag eerlijk gezegd ook wel een paar nadelen, maar de doorberekening pakte overduidelijk uit in het voordeel van verder gaan als midlancer. Bovendien kun je bij House of Talents deskundig advies krijgen over pensioen en financiële zaken.”

Maatschappelijke impact

Eldin hoopt via Digital Talents een opdracht te krijgen waarmee hij maatschappelijke impact kan maken. “Op zich is er niets mis met een commerciële omgeving, maar ik ben als persoon eigenlijk meer waarden-gedreven dan commercieel gedreven. Het is geen absolute must, maar het zou me wel leuk lijken om nu eens iets te kunnen betekenen voor een overheid of non-profitorganisatie.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de midlance test!
Expertise

UX / UI

Experts op het gebied van UX

Over deze expertise
Eldin
Eldin Medanhodzic /
UX DESIGNER

Benieuwd wat de experts van Digital Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!