icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 23/03/2020

Werken op afstand: met John in gesprek vanaf zijn thuiswerkplek

Eporta

Op kantoor missen we zijn nuchtere blik op de wereld en zijn zachte g: Business Manager John van Lieshout van Dev Talents werkt al wéken langer thuis dan de rest van de collega’s. “Gelukkig heb ik de carnaval nog volle bak meegepakt, maar daarna was het snel over met de pret.”, vertelt John. In zijn woonplaats Oss is hij -met vrouw Linda en de kinderen- thuis aan het werk. “We hebben de keuken tot kantoor gebombardeerd en er staat een muziekje aan. Het bevalt me prima!”

John vervolgt: “Geef toe: het is toch best gezellig, zo samen in hetzelfde schuitje zitten. De kinderen maken huiswerk op hun kamer en ik heb eigenlijk de hele dag een hotline met Merel. (Red: Merel Vos, Business Manager van Dev Talents) We hebben contact via alle mogelijke kanalen. Vooral Microsoft Teams is favoriet: hiermee kun je vergaderen, bellen, chatten en documenten delen.”

Het contact met hun team staat voor John en Merel op plaats nummer een. “Gelukkig lopen hun projecten geen vertragingen op, ook doordat deze manier van werken in de IT vrij gebruikelijk is. Wat niet onderschat moet worden, is de sociale en emotionele impact die het Corona-virus met zich meebrengt. Wij vinden het belangrijk om een luisterend oor te hebben, aandacht aan de mensen te geven.”

Het sociale aspect is precies datgene wat John zelf het meeste mist aan het kantoorleven. “Het koffiezetpraatje en gezellig samen lunchen met collega’s. En natuurlijk soms een goede grap tussendoor, daar hou ik wel van.”

Verder ziet hij vooral de vele voordelen in deze manier van werken. “Je ziet dat -ook vanuit huis- de business gewoon doordraait en alle ballen prima in de lucht blijven. Het lijkt me heel verstandig om als House of Talents na te denken of deze manier van werken niet meer de standaard zou moeten zijn. Als je stuurt op resultaat én deze aan de verwachtingen voldoen, lost thuiswerken veel problemen op. Geen files, volle parkeergarage en werkplektekorten. En als je reistijd wegvalt, is er aan het einde van de dag genoeg tijd over om bijvoorbeeld te sporten.”

Sporten is iets wat hij graag en vaak doet. Ook in deze tijden maakt John zijn hoofd leeg op de fiets. “Ik heb een fietstrainer op zolder staan, deze is aangesloten op een computer. Elke avond fiets ik een uurtje of twee, dan kan ik er weer helemaal tegenaan.”

Overzicht nieuws
foto business manager
John van Lieshout /
Executive Business Manager

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?