icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Microsoft development 14/03/2022

Software met een maatschappelijk randje

Foto Fabian

.NET-developer Fabian van Steen is sterk in techniek. Maar hij wil meer dan alleen coderen. "Ik vind het mooi om te werken aan iets wat betekenis heeft voor mensen. Iets waarmee je de maatschappij een stukje verder helpt."

Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise

Je werkt via Dev Talents al een paar jaar voor Kennisnet. Wat doe je nu precies?

"Zoals ik in een eerder interview al vertelde, heb ik in het begin vooral gewerkt aan het aanpassen van het inlogsysteem, een opdracht waarbij ik uiteindelijk de hele infrastructuur heb vernieuwd. Nu werk ik met een klein team aan Vensters, een platform dat schoolbesturen en hun scholen helpt transparanter te zijn en verantwoording af te leggen over hun onderwijs. Dit bestaat uit een aantal modules. Een daarvan is bijvoorbeeld Scholen op de Kaart waarin allerlei gegevens over scholen te vinden zijn. Zo kunnen ouders zien hoeveel leerlingen een school heeft, hoe tevreden ouders en leerlingen zijn enzovoort.
Kennisnet is de ICT-partner in dit platform en werkt hierin samen met de PO-Raad (sectorvereniging voor het primair onderwijs) en de VO-Raad (voortgezet onderwijs)."

Wat is je rol in het team?

"Ik ben als .NET-developer verantwoordelijk voor de techniek van het front-end- en het back-end-gedeelte. Ik werk samen met een collega die ervoor zorgt dat de front-end er goed uitziet, vooral de user interface dus. Dan zijn er nog drie business intelligence-specialisten die het datagedeelte bouwen; Vensters is behoorlijk data-georiënteerd. Verder is er nog een scrummaster.
We werken in agile met de gebruikelijke tweewekelijkse sprints. De PO-Raad en de VO-Raad treden op als product owner. Uit de raden komen ook stakeholders die weer samenwerken met mensen uit het onderwijs."

Bevalt het nog steeds goed, werken voor Kennisnet?

"Zeker! Ik vind het heel mooi om ergens aan te werken waarbij je weet dat het iets betekent voor mensen. Dat je de maatschappij een beetje verder kunt helpen in plaats van alleen maar zo veel mogelijk sales te genereren."

Wat me ook goed bevalt, is dat de sfeer hier heel persoonlijk en informeel is. Dat kan bij een commercieel bedrijf natuurlijk ook best zo zijn, maar de combinatie met het maatschappelijk relevante werk zorgt ervoor dat ik me hier erg thuis voel."

Foto Fabian

Op welke projecten waar je aan hebt meegewerkt ben je trots?

"Er zijn best veel verschillende dingen waar ik trots op ben. Vorig jaar hebben we de module Scholen op de Kaart helemaal vernieuwd. Ik heb dit samen met een junior developer technisch opgezet: eerst bepalen welke technieken we gingen gebruiken en daarna bouwen."
Verder zijn we Vensters aan het verbeteren. Het staat nu goed op de kaart, maar het kan nog sneller en stabieler. Ook daar heb ik al een flinke bijdrage aan geleverd.
Bij een eerder opdrachtgever heb ik een coachingrol gehad waarbij ik heb geholpen het testen en releasen van software te automatiseren. Het was leuk om te zien dat dit het proces versnelde en verbeterde en dat ik mensen hierin mee kon krijgen. Een heel waardevolle ervaring."

Dus je wilt meer dan alleen coderen?

"Technisch ben ik sterk. Ik vind het daarnaast leuk om dat te doen, maar ook om het samen te pakken met hoe we als team kunnen doorgroeien en hoe we kunnen versnellen. Maar technische uitdagingen blijf ik altijd leuk vinden. Geef me een complex probleem en ik los het op."

Overzicht nieuws
Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Fabian van Steen
Fabian van Steen /
Senior Microsoft .NET Developer

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?