icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 11/03/2022

“Ik bepaal zelf de volgende stap in mijn loopbaan”

Foto Ronald

Ronald Scholten is begin veertig, back-end developer, heeft twee kinderen en de derde is onderweg. Hij woont in Barendrecht en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in software development. “Eigenlijk ben ik hier beland, omdat er destijds geen werk was in game development, maar ik voel mij helemaal thuis in deze branche.”

Van game development naar software development

Ooit begon je met een opleiding Grafimedia en Technologie. Hoe ben je van daar naar hier gekomen? 
“Tijdens die opleiding merkte ik dat de grafische kant, en dan met name game design, mij het meest aantrok. Ik leerde modelleren in 3D en ging games ontwikkelen. Er waren destijds niet zoveel banen in deze sector, dus daarom ben ik mij gaan toeleggen op programmeren.”

Programmeren is natuurlijk een breed begrip, welke taal heb jij je eigen gemaakt? 
“De basis van mijn programmeerwerk is eigenlijk altijd C#, maar ik heb ook gewerkt met Java en .NET. Daarbij ben ik ook een tijdje bezig geweest met Android programmeren, dus ik ben vrij breed inzetbaar.”

“Midlancen is voor mij nieuw en spannend”

“Ik ben momenteel werkzaam als Senior Software Developer bij een ICT agency. Daarvoor werkte ik ruim zes jaar bij Yuki als software developer. Bij Yuki was ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van vele wijzigingen in de software, in korte tijd. De software moet altijd voldoen aan de meest actuele wet- en regelgeving en als er iets wijzigt in bijvoorbeeld btw-berekeningen, dan moet de software dit wel op de juiste manier verwerken. Daar werkte ik destijds aan.”

 Vanaf komende maand ben je inzetbaar bij Dev Talents en je weet nu nog niet waar je terechtkomt. Vind je dat niet spannend? 
“Nee, eigenlijk niet. Ik ben een tijdje terug benaderd door een recruiter en in plaats van een afgezaagde tekst kreeg ik een leuke videoboodschap. Ik heb deze helemaal afgekeken en toen contact gezocht. Al gauw werd ik gekoppeld aan Dev Talents en stond er een online gesprek op de planning (ik had toen corona). Na dit gesprek had ik nog vragen en wilde ik graag nader kennismaken, dus ben ik op kantoor geweest. Dit voelde ook goed, van beide kanten, dus we hadden een match.”

Je gaat werken als midlancer? 
“Dat is voor mij het nieuwe en spannende deel. Ik heb getekend voor een baan, terwijl ik niet eens weet waar ik terecht ga komen. Ondanks de grote onzekerheid, durfde ik de sprong te wagen. Ik wil graag mijn kennis vergroten en werken op diverse projecten. Daarbij bepaal ik zelf nu de volgende stap in mijn loopbaan en is de communicatie met Dev Talents heel open, daar voel ik mij goed bij.”

Waarom vind jij jouw werk zo inspirerend? 
“Wanneer iets al langere tijd niet of niet juist werkt, dan haal ik mijn voldoening uit het oplossen van dat probleem. Die doorbraak die je dan maakt geeft een gigantische energieboost. Daarbij is het ook bevredigend om te zien dat andere mensen jouw systemen gebruiken.”

Foto Ronald
Ronald Scholten /
Senior .NET ontwikkelaar

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?