icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 21/03/2019

Komt een vrouw bij de h@cker: welkom in de wereld van de identiteitsfraude

hacken

Cybercrime neemt een vogelvlucht: elke dag worden ruim 500 (!) Nederlanders slachtoffer van identiteitsfraude. Weet je hoe simpel het is om jouw identiteit te stelen? Dit ontdekt het team van Dev Talents vanavond. Speciale gastspreker tijdens deze interactieve kennissessie is Maria Genova. Zij is onderzoeksjournaliste en auteur van het boek “Komt een vrouw bij de h@cker.”

Geskimde pasjes, fraude met creditcards, marktplaatsfraude: cybercrime is overal!
Maria Genova / Auteur Komt een vrouw bij de h@cker

Wat doen de meeste Nederlanders fout?

Iedereen klikt wel eens argeloos op een linkje in de mail. Soms heeft dit schokkende gevolgen. Opeens staan er gestolen auto's op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en bonzen deurwaarders op je deur. "Veel mensen hebben geen idee hoe makkelijk het is om misbruik te geven van persoonlijke gegevens. Op school krijg je immers geen les in hoe je jezelf tegen hackers beschermt.” concludeert Maria. 

Tijdens de lezing geeft de auteur - aan de hand van video en talrijke praktijkvoorbeelden - tips die bijdragen aan het beschermen van jouw persoonsgegevens. 

Een greep uit de tips 

  1. Check op www.haveibeenpwned.com of bedrijven/websites je wachtwoord gelekt hebben. Is dit het geval? Verander zo snel mogelijk je wachtwoord.
  2. Bewaar je wachtwoorden niet in je computer. Goede apps die je wachtwoorden onthouden zijn Last Pass, KeePass en 1Password. Hiermee hoef je nog maar één wachtwoord te onthouden, die van de app zelf. Alle andere wachtwoorden worden door het programmaatje onthouden. Ze zijn beveiligd door sterke versleuteling (encryptie). 
  3. Kies verschillende wachtwoorden voor belangrijke sites. Je kunt 1 zin als basis gebruiken en dat per website aanvullen met een paar letters. Bewaar de wachtwoorden niet in je computer of in je mobiele telefoon. Als je dat per se wilt, doe dat niet in een Word-document. Je kunt er een foto van maken en tussen je honderden andere foto’s verstoppen. Als je de foto ‘mijn babyfoto’ noemt, denkt een hacker niet direct aan wachtwoorden en waarschijnlijk gaat hij ook niet honderden foto’s doorzoeken.

Download de 30 tips!

30 tips om je identiteit te beschermen / pdf - 81.86 kB

Aan het einde van de avond kregen alle experts een exemplaar van “Komt een vrouw bij de h@cker” cadeau. En als kers op de taart kon je jouw boek ook nog laten signeren door Maria, die dat met plezier deed. We gaan in de toekomst nog veel van deze auteur horen: binnenkort verschijnt er een nieuw boek. Wordt vervolgd dus.

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?