icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Python 21/10/2022

“Ik probeer onnodige complexiteit zoveel mogelijk te voorkomen”

lars

Maak kennis met Lars Ysla, onze allereerste en kersverse midlancer. Hij gaat direct bij Dev Talents de slag als Python Developer. Hij is begonnen in het team van Ceasar Experts aan een interim opdracht voor het Rijksmuseum in Amsterdam.

Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise

Voordat hij bij Dev Talents terecht kwam, deed hij drie jaar ervaring op als software developer op het gebied van Java en Python. Toen hij merkte dat hij stagneerde in zijn ontwikkeling, onderzocht hij andere mogelijkheden. En dat vond hij in het midlance model van Dev Talents. “Financieel gezien is dit een veel interessanter concept, daarnaast geniet ik van meer vrijheid.”

Persoonlijke aanpak
Voordat Lars bij The Human Network uitkwam, had hij al een aantal andere bedrijven waar hij bij aan de slag kon. Toen kwam hij in contact met Kris, Business Manager bij Dev Talents. “Ik sprak hem over deze nieuwe startup en het midlance concept, dat had meteen mijn voorkeur. Kris bood me per direct een vast contract aan en had al een afspraak voor een eerste intake bij een opdrachtgever voor me klaarstaan. Dat ging dus allemaal heel snel.” Lars was vooral te spreken over persoonlijke aanpak tijdens het eerste gesprek. “Het was wel geinig, want Kris is dj. Zelf maak ik elektronische muziek, dus we hadden leuke raakvlakken met elkaar. En juist dat gaf me ook een beeld van The Human Network. De insteek is naar mijn idee anders dan bij vergelijkbare bedrijven. Het gaat om de persoon en niet om de financiën. Dat voelde ik heel sterk. Daarnaast, ook al is Dev Talents nog een startup, je hebt profijt van de overkoepelende organisatie The Human Network. Alles is al uitgevonden, getest en werkt. Er worden geen loze beloften gemaakt. ”

Diverse programmeertalen
Lars specialiseert zich, naast Python, in diverse talen die een ander paradigma volgen. Zo is hij nu bijvoorbeeld bezig met de programmeertaal Clojure. “Ik hou ervan om nieuwe dingen en technieken te leren. Je hebt object georiënteerde talen en functionele talen, dat is een heel andere manier van denken over de code die je schrijft. Iets waar ik me graag in verdiep. Ik vind het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de complexiteit van de oplossing niet veel groter wordt dan wat er echt nodig is om het probleem op te lossen.” Volgens Lars merk je bijvoorbeeld dat je bij het functionele paradigma veel dichter op het probleem zit. Terwijl bij object georiënteerde paradigma’s vaak constructies worden gebouwd die bijproducten zijn van het paradigma maar uiteindelijk niet noodzakelijk zijn om het probleem op te lossen. “Je krijgt dan extra complexiteit, wat zich alleen maar vermenigvuldigt. Zeker als het onnodig is. Vaak met extra overhead als gevolg. Dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen.” 

Empathisch vermogen
In zijn opdrachten wil Lars vooral origineel en creatief zijn. “Originaliteit bied ik op de momenten dat het gewenst is. Soms kun je namelijk heel origineel zijn, maar als niemand het begrijpt dan is het niet gewenst.” Daarnaast is Lars iemand die goed kan samenwerken, communicatief vaardig is en kwaliteit heel hoog in het vaandel heeft staan. “Ik stel hoge eisen, vooral aan mezelf maar ook aan anderen. Door mijn empathisch vermogen kan ik goed met anderen samenwerken. Want een goede samenwerking betekent ook dat je conflicten samen kunt oplossen. En om dat goed te kunnen doen, moet je je in de schoenen van een ander kunnen verplaatsen en proberen te begrijpen hoe een ander erin staat. Ik moet begrijpen wat een opdrachtgever precies wilt. Alleen dan kan ik iets bouwen met het resultaat waar de opdrachtgever naar op zoek is.” Het allerliefst is Lars bezig met innovatie. “Ik zou het heel tof vinden om ergens aan een opdracht te werken waarbij ik het gevoel heb dat we de toekomst aan het uitvinden en bouwen zijn. Dat je echt bezig bent met iets dat er nog niet is, en de mogelijkheden daarin kunt ontdekken.”

Expertise

Python

Wij gaan voor (persoonlijke) groei

Over deze expertise
lars
Lars Ysla /
python developer

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?