icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 05/04/2022

Gezellige Q-meeting met als thema digitale toegankelijkheid

Foto van consultants die samen eten en glimlachen

Op 31 maart was het dan eindelijk zo ver: onze collega's kwamen bijeen voor de kwartaalbijeenkomst samen met zusterbedrijf UX Partner. Experts kwamen van ver om elkaar te zien én te spreken.

De avond begon met een heerlijk diner, verzorgd door cateringbedrijf Piccalilly. Na het eten gingen we aan de slag met het onderwerp: Digitale Toegankelijkheid. De training werd gegeven door Bart Pluijms, een spreker die bij Cardan Technobility als expert en trainer werkt. 

Toegankelijk maken voor iedereen

Bart gaf ons inzicht in de grootte van de populatie met een beperking. Voor hen is het gebruik van technologie en mobiele apparaten een probleem. Het digitaal toegankelijk maken van websites biedt niet alleen voordelen voor mensen met een beperking, maar is ook handig voor een bredere doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ondertiteling, spraakbediening, teksten kunnen uitvergroten of websites zonder muis gebruiken. Voor overheden en organisaties zijn zulke functies al verplicht, maar voor commerciële instanties nog niet.

Geen uitzonderingen

Bart Pluijms is voorstander van het digitaal toegankelijk maken van alle websites (overheid instanties en commerciële instanties). Hij vindt dat iedereen er baat bij heeft. Als commerciële instanties hun websites toegankelijker maken, zullen er vanzelf meer consumenten met een beperking op afkomen.

Na het concept en de doelen voor digitale toegankelijkheid uitgebreid te hebben besproken, werd de website van UX Partner onder de loep genomen. Hoe digitaal toegankelijk is deze website eigenlijk? Punten zoals te weinig kleurencontrast, onduidelijke tabblad-titels en een verkeerd gebruikte alt-tekst werden benoemd voor het verbeteren van de toegankelijkheid.

Met een goed gevoel richting huis

Enthousiast over de opgedane kennis, verlieten de experts de zaal. In het restaurant van Piccalilly konden ze nog even nagenieten van de avond. Nieuwe collega Mustafa Kocakaya: “Het was leuk om mijn collega’s te leren kennen en fijn om te zien hoeveel verschillende kundige mensen hier werken.”

Ook collega Jeroen Nuijten was te spreken over de avond: “Ik vond het gezellig om iedereen weer te zien. Zo leer je ook wat er bij anderen speelt en kom je iets te weten over alle opdrachten van je vakgenoten.”

Een biertje en wat gesprekken later was het tijd om een gezellige en succesvolle avond af te sluiten. Tot de volgende keer experts!

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?