icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws Microsoft development 24/01/2022

“De vrijheid als midlancer is echt anders dan wat ik gewend was”

EportaConsult

Guus Raaphorst is begonnen aan zijn eerste uitdaging als midlancer. De ervaren .NET- en Azure-ontwikkelaar werkte tot voor kort bij Ortec in Zoetermeer en is met ingang van dit jaar bij Dev Talents aan de slag gegaan. “Mijn vorige werkgever was flexibel, maar ik denk dat ik als midlancer een groter gevoel van vrijheid zal ervaren.”

Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise

Ook de LinkedIn-inbox van Guus werd de afgelopen jaren overstelpt met aanbiedingen van recruiters, de ene nog ronkender dan de andere. “Ik gooide dat soort berichten eigenlijk meteen weg. Totdat ik een berichtje voorbij zag komen van Dev Talents. Dat sprak me meteen aan”, vertelt Guus over hoe hij bij Dev Talents terecht is gekomen. Wat hem triggerde? “Met name de vrijheid die je als midlancer hebt. Dat is echt anders dan ik tot nu toe gewend was.”

Financiële stap omhoog

Maar ook de inkomsten die je als midlancer kunt genereren verraste Guus in positieve zin. “Ik ben meteen even aan het rekenen geslagen. Bij mijn vorige werkgever kreeg ik een prima marktconform salaris, maar desondanks kon ik hier op financieel vlak nog een aardige stap omhoog maken, zo bleek uit mijn rekensommetje.”

Spontaan vrij nemen

Niettemin was het in de eerste plaats de vrijheid die hem aantrok aan de midlance-constructie. “Bij Ortec was men behoorlijk flexibel hoor”, benadrukt Guus. “Als er bijvoorbeeld iets met de kinderen was, kon ik daar zonder problemen meteen naartoe. Maar als midlancer ben je eigen baas, je hoeft je niet te verantwoorden voor je uren tegenover een leidinggevende. Als je meer werkt, verdien je meer geld, zo simpel is het. Kies je voor een dagje vrij of een langere vakantie, dan staat ook de teller van je uurtarief tijdelijk stil. Ik weet nog niet of ik ook echt zoveel vaker vrij zal nemen, maar het gevoel van vrijheid is in elk geval groter. Misschien neem ik wel wat vaker spontaan vrij om tijd met m’n gezin door te brengen, dat kan ik mij goed voorstellen”.

Grote stap uit de comfortzone

Guus reageerde eind vorig jaar dus op de uitnodiging van Dev Talents. Een kort gesprek met John en Merel overtuigde hem en hij besloot de overstap te maken. “Dit was voor mij best een grote stap uit mijn comfortzone”, bekent Guus. “In de zestien jaren die verstreken sinds ik afstudeerde aan de TU in Delft, heb ik maar twee werkgevers gehad. De eerste acht jaar na mijn studie werkte ik bij Bink, een kleine softwareontwikkelaar in Dordrecht. De acht jaar daarop dus voor Ortec. Ik ben van nature iemand die houdt van vastigheid.”

Gewoon lekker programmeren

Desondanks koos hij met het midlancerschap voor een vervolgcarrière die juist veel afwisseling en verandering met zich meebrengt. “Daar was ik dus kennelijk toch naar op zoek. De stap naar freelancen had ik trouwens niet gemaakt, die is me te groot. Acquisitie en facturen sturen zie ik niet zitten. Laat mij maar gewoon lekker programmeren. Als midlancer ervaar je de voordelen van het freelancen, zoals meer vrijheid en hogere inkomsten, en heb je tegelijkertijd een solide organisatie achter je staan die zekerheid biedt en de randzaken uit handen neemt. Die stap durfde ik wel aan.”

Blijven ontwikkelen

Het lijkt Guus interessant om de komende tijd bij verschillende bedrijven in de keuken te kijken. “Ik hoop veel nieuwe kennis te kunnen opdoen en als expert vaker uitgedaagd te worden. Ook ga ik de komende jaren aanvullende Azure-certificaten halen. Zo denk ik mijzelf doorlopend blijven ontwikkelen. Dat is ook nodig, want alles verandert razendsnel. Het voelt daarnaast goed om nuttig bezig te zijn, om het verschil te kunnen maken voor mijn opdrachtgevers. Geld verdienen is leuk hoor, maar zonder inhoudelijke uitdagingen en het gevoel dat je werk gewaardeerd wordt, gaat het snel vervelen.”

Wij zijn ook superblij met Guus als nieuwe collega! Wil jij ook weten of midlancen bij Dev Talents wat voor jou is?

Doe de Midlance test!
Expertise

Microsoft development

.NET'ers die impact maken

Over deze expertise
Foto Guus
Guus Raaphorst /
SENIOR MICROSOFT .NET DEVELOPER

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?