icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 29/12/2021

Waarom midlancen de knappe zus van freelancen is

EportaConsult

Je bent jong, slim en je houdt van je werk. Een freelancebestaan lonkt, want je houdt ook van je vrijheid, zelf kiezen wat je wilt doen en lekker veel verdienen. En dat is ook heerlijk, maar eerlijk; ook het freelancebestaan is geen paradijs. De oplossing? Midlancen – best of both worlds.

Wat is midlancen?

Midlancen is de weg tussen een vaste baan en een freelancebestaan. Met midlancen bepaal je zelf waar en wanneer je werkt en krijg je een prachtig uurtarief, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over premies, verzekeringen, bonnetjes en acquisitie.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, vind je niet? Maar geloof ons: Dat is het niet. Bij Dev Talents werken al onze medewerkers als midlancer. Het verloop binnen onze organisatie? Minder dan  3% – een stuk lager dan het Nederlands gemiddelde van 17%.

Als midlancer betalen we je 70% van jouw uurtarief. Daarvoor krijg je:

  • Vrijheid om te kiezen welke opdrachten je wilt doen
  • Geen gedoe met premies, verzekeringen en bonnetjes
  • Geen zorgen om acquisitie
  • Een basissalaris als je even zonder opdrachten zit
  • Een vangnet als je ziek bent

Dat regelen wij namelijk allemaal voor je. Zie ons als jouw persoonlijke zaakwaarnemer. En omdat je niet zelf op pad hoeft om je opdrachtgevers te vinden, kun jij je 100% focussen op je werk.

Freelancen versus midlancen, de voordelen:

Alle medewerkers van Dev Talents werken op midlance basis. Dit zijn volgens ons én hun de belangrijkste voordelen:

1. Je kunt zo lang aan een opdracht werken als je wilt

In Nederland moeten freelancers aan allerlei eisen voldoen. Zo mag je volgens de Wet DBA niet te lang aan één opdracht werken, om schijnzelfstandigheid te voorkomen. Lastig als je echt in een bedrijf wilt duiken om het bedrijf toegevoegde waarde te bieden. Als midlancer heb je deze problemen niet en kun je zo lang aan een opdracht werken als nodig is, want je werkt op projectbasis.

2. Ook een inkomen bij ziekte of als je geen opdracht hebt

Het is misschien wel de grootste zorg van een freelancer. Wat als je ziek wordt? Of geen opdracht hebt? Als midlancer hoef je hier niet bang voor te zijn, want wij zorgen voor een vangnet.

3. Op vakantie wanneer je wilt

Aha, maar wat als je twee maanden wilt reizen? Als freelancer is dat tricky: Zijn je opdrachtgevers er nog wel als je terugkomt? En als je in een vast dienstverband werkt, is dit helemaal een ver van je bedshow met die 20-en-nog-wat-vakantiedagen. Als midlancer kun je op vakantie hoelang en wanneer je wilt, altijd in overleg met je opdrachtgever natuurlijk.

4. Nooit meer wachten op je geld

Een doorn in het oog van freelancers zijn wanbetalers. Betaalt een opdrachtgever te laat, dan moet jij mooi een maand op een houtje bijten, of erger nog, uitstel van betaling aanvragen. Als midlancer hoef je daar niet bang voor te zijn. Wij garanderen je betaling, wat de organisatie waarvoor je werkt ook doet.

5. Acquisitie is verleden tijd

Als je het druk heb, is er geen tijd voor acquisitie. Maar wat als je project is afgelopen? Dan ben je niet meer nodig. Kun je dan terugvallen op andere opdrachtgevers? Had je toch maar wat meer aan acquisitie gedaan. Bij midlancen is aan acquisitie moeten doen verleden tijd.

  • Jij vertelt ons wat je leuk vindt.
  • Wij doen het voorwerk.
  • Jij wordt met open armen ontvangen bij een organisatie die bij je past. Geen mailtjes zonder antwoord, gratis proefopdrachten, onderhandelingen en tijdverlies. Gewoon meteen lekker aan de bak en geld verdienen.
Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?