icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 29/10/2021

Midlance®, waar zit de adder onder het gras?

EportaConsult

Midlancen klinkt fantastisch, en dat is het ook – als je met de juiste partij in zee gaat, tenminste. Want hoewel midlance® een geregistreerd en dus beschermd handelsmerk is, zijn er copycats die ons model misbruiken. Hoe vis je ze eruit? Let op deze punten en laat na-apers ons mooie model niet verpesten.

Laten we eerst even vertellen wat Midlance® wél is, voor ons dan:

Midlance® is een geregistreerd handelsmerk. De basis van dit combimodel is een uitbetaling per gewerkt uur, en een vangnet als je zonder opdrachten zit, of ziek thuis zit. Maar het is meer dan dat. Midlance® is een totaalpakket n arbeidsvoorwaarden, en gaat ook over de manier waarop we bij van Dev Talents met elkaar omgaan. 

Onze constructie is beter en eerlijker dan die van andere bedrijven die zeggen met het midlance®-model te werken. Dus wij beschermen ons model dan ook graag. Zo weet je altijd waarvoor je tekent bij ons.

Als je kiest voor midlancen bij Dev Talents, kun je onder andere rekenen op:

  1. Een vangnet: We zorgen voor een financieel vangnet, wat er ook gebeurt. Of je nu ziek thuiszit, of wacht op een opdracht. In deze gevallen krijg je je vangnet elke maand netjes op je bankrekening gestort.
  2. Uurloon: Als je aan een opdracht werkt, ontvang je zeventig procent van je uurloon.
  3. Extra’s: Wil je graag wat extra’s? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een auto, laptop, telefoon, of opleidingsbudget erbij te nemen. Je betaalt dit zelf, maar profiteert wel van kortingen op de opleidingen en we vergoeden er ook een deel van. Vind je deze extra’s niet nodig, dan neem je ze niet, en laat je je verdiende geld gewoon helemaal uitbetalen.
  4. Jij bepaalt: Je hebt veel zeggenschap over je eigen opdracht, het tarief, de locatie en de maximale duur van de opdracht. 
  5. Zelf kiezen of je op vakantie gaat, of niet: Wil je graag op reis? Dat kan. Als midlancer heb je geen vast aantal vakantiedagen, dus je bepaalt helemaal zelf of en hoeveel vrije dagen je opneemt.

Net zoveel verdienen als een freelancer, zonder de risico’s

Bij midlancen verdien je ongeveer net zoveel als een freelancer. Maar hoef je geen tijd te besteden aan en betalen voor acquisitie (dat doen wij voor jou), administratie, vervoer, verzekeringen, onkosten, evenementen en doorbetaling bij beschikbaarheid of ziekte. Dit doen wij allemaal voor jou. Hiervoor rekenen we 30% van jouw uurloon.

Aan het einde van het verhaal verdien je misschien iets minder, maar hier staat veel tegenover: Je hebt een financieel vangnet, gemak, een professionele organisatie en leuke opdrachten zonder stress

Oké, maar wat is midlancen dan niet?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn en andere bedrijven denken dat dat zo is. Zij zien graag meer winst voor zichzelf, of vinden het niet cool als jij meer verdient dan de baas (want dat kan gewoon, als midlancer). 

Daarom passen ze onze originele midlance®-constructie aan, waardoor jij er minder rooskleurig voorstaat. Dit doen ze op verschillende manieren. Een paar voorbeelden van waar je op moet letten bij de midlance®-copycats:

  • Voorwaarden vangnet: Krijg je het vangnet ook als je geen opdracht hebt? Vaak zeggen bedrijven van wel, maar moet je dit bedrag terugbetalen zodra je weer aan het werk bent. Bij ons midlance®-model is het vangnet geen lening of voorschot.
  • Wanneer je je uurtarief krijgt: Je krijgt je uurtarief pas uitbetaalt als je boven je eigen basisloon zit. Dat is midlancen dus niet. Werk je, dan krijg je je uurtarief. Werk je niet, dan krijg je je vangnet, zo simpel is het.
  • Percentage uurtarief: Copycats houden vaak een ander percentage van het uurtarief aan, zoals 40/60, of 35/65. 
  • Onderhandelen: Vaak mag je niet over de opdracht, het tarief, de locatie en de maximale duur van de opdracht onderhandelen. 

Bij de bedrijven van House of Talents hebben we veel experts die al lang in dienst zijn: tien, vijftien of zelfs twintig jaar! Het bewijs dat er dus echt geen dubbele agenda is. 

Je tekent bij ons voor het beste als je kiest voor ons midlance®-model. Er zijn geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras. Je krijgt gewoon wat je verdient. Eerlijk en duidelijk, zoals het hoort. 

Wil je meer weten over het midlance®-model of ben je benieuwd welke opdrachten we voor je hebben? Neem contact met ons op

Overzicht nieuws

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?