icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 25/03/2022

“Dankzij Dev Talents krijg ik de kans om mijzelf te bewijzen”

Foto Sebastiaan

Geboren in Amersfoort, opgegroeid in het mooie Almere en momenteel woonachtig in Enschede: dat is Bas Vercammen in een notendop. Hij is de nieuwste aanwinst van Dev Talents en stelt zich graag even voor.

“Al op mijn twaalfde startte ik met programmeren”

Al op zijn achtste kwam hij achter de computer terecht en op twaalfjarige leeftijd begon hij met programmeren. Bas is absoluut geen groentje in de IT-wereld. Een beetje onwennig begint hij met vertellen over zijn persoonlijke roadmap: “Dat ik Informatica ging studeren was voor niemand een verrassing. Mijn studie verliep voorspoedig en toen ik het HBO achter mij had gelaten, twijfelde ik over de volgende stap. Ik raakte met een stagiair in gesprek over het volgen van een master en hij had het over Universiteit Twente. Ik dacht dat het kleine gebouwtje bij het station de universiteit moest voorstellen, niet wetende dat zich daarachter een complete campus bevond.’

Nou, dat moest een hele verrassing zijn geweest!
Beviel de campus je wat? “Ja, ik was tijdens de open dag al verkocht. De master zou anderhalf jaar duren, maar ik heb er uiteindelijk maar liefst acht jaar over gedaan. Niet door de studielast of de twijfels, maar vanwege alle nevenactiviteiten. Ik was actief bij een studentenvereniging en had verschillende activiteiten die ik ernaast deed, zoals quizmaster, barman, een bestuursfunctie als penningmeester en uiteindelijk werd ik dj in de Vestingbar. Nog steeds treed ik op als dj, ondanks de uitdagingen rondom corona.”

In die coronatijd ging hij op zoek naar nieuwe hobby’s en kwam hij uiteindelijk uit bij pepers kweken. Tussen neus en lippen door vertelt hij over nog een interessante bezigheid, die hem al jarenlang bezighoudt: “Ik houd van brood bakken. Het geheim van een mooi hoog en luchtig brood is bereiding in een pan, want hierdoor kan het rijsproces alle ruimte benutten.”

“De goede verdiensten en flexibiliteit waren voor mij doorslaggevend”

Over dat brood hebben we nog zeker een paar minuten gesproken, maar uiteindelijk maakten we toch de overstap naar hoe hij bij Dev Talents is terechtgekomen. “Ik wilde jaren geleden een eigen bedrijf beginnen, maar ik werd tijdenlang overrompeld door de nadelen. Ik had wel ideeën en deed ook grondig onderzoek naar de juiste programmeertaal en de perfecte database, maar juist die hoge lat voor mijzelf is wat uiteindelijk de boot afhield. Toen ik in aanraking kwam met de midlance-constructie van Dev Talents was ik om. Daarbij zijn de verdiensten ook nog eens bovengemiddeld, wat voor mij in combinatie met de flexibiliteit de doorslaggevende factor was.”

Bas is zo enthousiast dat hij het stukje tussen zijn afstuderen en Dev Talents van schrik overslaat.  “Na het afronden van mijn studie ben ik gaan werken, dat was in 2015. Via een detacheerder heb ik bij verschillende opdrachtgevers gewerkt. Ik heb mij beziggehouden met de ontwikkeling van webapplicaties die je kunt inladen op je mobiele device. De meest recente werkervaring heb ik opgedaan in de front-end development van interactieve websites.”

Interactieve websites? Je bedoelt dus niet de standaard informatieve website van de groenteboer op de hoek? Zo’n eentje waar je vooral de openingstijden en route op kunt vinden?
“Haha, nee inderdaad, die niet. Denk met name aan datamanagementsystemen, de ontwikkeling van een e-learning of een systeem om shifts in te plannen onder personeel. Na gewerkt te hebben met de library react voor de front-end, kijk ik er nu naar uit om weer te werken met de back-end met behulp van .NET.”

“Je bent geen programmeur als je niet in staat bent om dingen te leren”

Je gaat komende maand officieel starten bij Dev Talents, wat is jouw specialiteit?
“Om te beginnen ben ik van mening dat je geen programmeur bent als je niet in staat bent om dingen te leren. Ik programmeer dus al jaren, maar als ze naar mijn cv kijken ben ik officieel geen .NET developer, terwijl ik nu wél op die functie ben aangenomen. In vergelijking met mijn collega’s hier ben ik dus enigszins de uitzondering, aangezien ik mijzelf nog moet bewijzen. Niet in het vakgebied of de sector, maar wel in deze specialisatie.”

Kun je wat meer vertellen over wat .NET is en hoe je hierbij bent gekomen?
"Door mijn opleiding IT en de daaropvolgende master ben ik relatief generalistisch opgeleid. Ik heb geen specifieke focus aangebracht tijdens het studeren, maar tijdens de door mij opgedane werkervaring heb ik mij toegelegd op webdevelopment. Ik ben een open-source nerd, dus de keuze voor .NET was snel gemaakt. Met dit framework kun je diverse applicaties bouwen, onder andere voor het web, waar dus mijn voorkeur naar uitgaat!”

"Ik kan niet wachten om te starten!"

“Aangezien ik een web-nerd ben, ga ik mij bij voorkeur toeleggen op het ontwikkelen van webapplicaties met behulp van het .NET-framework. In het verleden heb ik twee programmeertalen uit een studieboek geleerd. Ik was toen veel jonger, dus je start dan met overtypen vanuit een boek, waarna je door trial and error wijzer moet worden. Een boek is echter al snel achterhaald of niet specifiek toegepast op jouw wensen en behoeften. Door .NET on the job te leren hoop ik hier snel grote stappen in te maken. Uiteraard maakt mijn achtergrond in de IT en het online studieaanbod dat ik het sneller dan gemiddeld oppik. Ik kan niet wachten om te starten!

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?