icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Dev Talents
Nieuws 16/04/2021

"Als je innovatief wilt zijn, moet je in verschillende bedrijven werken."

Eporta: Bjorn van der Beek

Maak kennis met onze nieuwe collega: Bjorn van der Beek, Software Engineer van Dev Talents.

Hoe ben je in het software-vak gerold?

“Ik ben met dit vak in aanraking gekomen door mijn vader, hij is namelijk een IT-/ Applicatie beheerder. Alhoewel mijn eerste studiekeuze op een ander gebied lag, ben ik toch overgehaald op een open dag om voor mijn tweede keus Technische Informatica te kiezen in Den Bosch.”

“Na mijn afstudeerstage ben ik blijven werken bij ASML. Ik heb hier veel kunnen leren en heb prachtige kansen gehad. Zo ben ik doorgegroeid tot software architect en heb ik kunnen proeven aan product architect rollen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuw domein en wilde graag richting web/cloud ontwikkeling gaan. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar VECOZO. Daar kwam ik aanraking met een bericht van Dev Talents, over een oud-collega Jeroen Doppenberg die bij Dev Talents werkt. Zo is voor mij het balletje gaan rollen. Ik heb zin in de nieuwe uitdagingen die me te wachten staan.”

Waarom heb je passie voor jouw vak?

“Natuurlijk vind ik het leuk om software te ontwikkelen, maar daarnaast vind ik het ook leuk om advies te kunnen geven aan de opdrachtgever. Ik houd ervan om conceptueel bezig te gaan en om uitdagingen aan te gaan. Het is iedere keer een uitdagende puzzel die je moet oplossen, maar elke keer weer anders, dit houdt mij scherp.”

“Ik wil de beste oplossingen maken, maar wanneer is een oplossing nou de beste oplossing. De vraag achter de vraag begrijpen vind ik belangrijk. Als ik echt begrijp wat de wens is en waarom deze wens er is kunnen we samen tot betere oplossingen komen. Ook zijn zaken als performance, onderhoudbaarheid, kosten een doorlooptijd belangrijk. Hier moet altijd een goede balans in gevonden worden die past in de situatie van de opdrachtgever. Ook dit is weer een uitdaging, waar ik graag met alle plezier mee aan de gang ga.”

Waarom heb je gekozen voor Dev Talents?

“Ik wil graag meer richting consultancy, bedrijven advies geven over architecturele vraagstukken en deze implementeren. Ook spreken op een conferentie of een cursus geven behoren tot mijn ambities. Om dit te kunnen doen moet je innovatief blijven. Innovatie gaat nu eenmaal sneller dan bedrijven dit bij kunnen houden. Daarom is het belangrijk om bij diverse bedrijven te werken.”

"Bij Dev Talents heerst een enorm gevoel van vrijheid en autonomie. Ik kreeg ook meteen het gevoel dat ik met een professionele organisatie te maken. Daarnaast word je eerlijk betaald naar wat je waard bent; als ik mijn marktwaarde verhoog, word ik daar voor beloond. John en Merel ondersteunen je perfect met allerlei zaken, de communicatie is goed, er wordt snel geschakeld en er wordt echt gekeken naar mijn ambities in het vinden van opdrachten. Dit allemaal creëert een stukje betrokkenheid en ondernemerschap en dat past wel bij mij.”

Wat is jouw motto?

“Ik heb niet echt een levensmotto. Wel ben ik ervan overtuigd om te streven naar een balans tussen iets goed opleveren en er zelf van kunnen genieten. Ik ben erg betrokken bij een organisatie en wil het maximale uit mijn werk halen.”

Waar kijk je het meest naar uit?

“Natuurlijk kan ik niet wachten om te starten met mijn eerste opdracht. Ik kijk uit naar een stukje programmeren, advies geven en dit kunnen presenteren. Ik ben erg blij dat hier ruimte voor is in mijn nieuwe opdracht. Ook ben ik blij dat als eerste keer als expert aan de slag kan. En last but not least kijk ik er erg naar uit om mijn collega’s op de kwartaalbijeenkomst te kunnen ontmoeten. Met de humor zit het in ieder geval al goed!”

Dev Talents is dé thuishaven voor software developers. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?