icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Project and Change Talents
Nieuws 23/11/2023

Nieuwe collega Marthe van Andel over Midlancen, verbinden en medische antropologie

P&C Talents

Onze nieuwe collega Marthe van Andel heeft een avontuurlijke carrière achter de rug als projectmanager bij verschillende ontwikkelingssamenwerkingprojecten in o.a. Namibie, Zimbabwe en Oeganda. Uiteindelijk besloot ze te settelen in Nederland, waar ze haar verbindende kwaliteiten zal inzetten voor een groot project bij Palliatieve Zorg Nederland.

De voordelen van Midlancen

Marthe spreekt met veel passie over haar werkzaamheden in Afrika, maar na verloop van tijd voelde ze dat het tijd was om terug te keren naar haar roots: “Ik verlangde naar meer stabiliteit in Nederland. Eerst ging ik aan de slag bij een Nederlandse start-up en daarna weer bij een ontwikkelingsorganisatie. Maar ik merkte dat veel projecten binnen organisaties op elkaar leken, en de drang naar variatie groeide. Toen werd ik benaderd door Lennart Duijndam, Business Manager bij Project & Change Talents.”

 

Lennart vertelde Marthe alles over Project & Change Talents, maar ook over het concept Midlancen, iets waar ze tot dan toe nog nooit van had gehoord. "Veel mensen zeiden altijd al tegen me dat ik voor mezelf moest beginnen. Maar er zijn onderdelen van freelancen die me minder aanspreken, zoals acquisitie doen. Midlancen biedt het beste van beide werelden: meer zekerheid, en onderhandelingen en acquisitie worden voor je gedaan. En als teamspeler kan ik bij Project & Change Talents ook op een achterban rekenen, iets wat voor mij belangrijk is. Ik zie nu al de evenementen die Project & Change Talents organiseert voor alle collega’s: etentjes, spelletjes, een Sinterklaasviering, en natuurlijk lezingen en kennisdeling. Dat trekt me enorm aan.”

Aan de slag bij Palliatieve Zorg Nederland

Voor Project & Change Talents gaat Marthe als Project Management Officer aan de slag bij Palliatieve Zorg Nederland. “Dit project heeft als doel meer maatschappelijke bewustwording te creëren en palliatieve zorg in Nederland te verbeteren. In mijn rol als PMO zal ik de coördinatoren, teams en projectleiders van de verschillende werkpakketten ondersteunen en taken uit handen nemen. Ik ben sterk in plannen, organiseren en ontzorgen, en ik vind het leuk om strategisch mee te denken, het overkoepelende te zien en zaken bij elkaar te brengen. En dat is precies waar ze bij Palliatieve Zorg Nederland naar op zoek waren."

Een echte verbinder dankzij Medische antropologie

Marthe studeerde ooit Medische Antropologie. Dit lijkt op het eerste gezicht weinig raakvlakken te hebben met haar werkervaring en haar huidige project voor Project & Change Talents. “Maar deze achtergrond helpt me juist enorm. Als antropoloog kijk ik naar de dynamiek tussen verschillende beleveniswerelden van mensen en de verschillende (organisatie)culturen. Ik herken en erken de verschillen tussen mensen en weet hoe je met elk persoon moet omgaan om ervoor te zorgen dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en er een mooie samenwerking ontstaat. Dat is ook iets wat mij van nature goed ligt: ik ben altijd goed geweest in het verbinden van verschillende stakeholders.”

Ondersteunen in plaats van leiden

Voordat een expert aan een nieuwe interim-opdracht begint, is er altijd een klikgesprek met de opdrachtgever. “Tijdens dit gesprek vroegen ze mij of ik het niet erg vond om een ondersteunende rol te vervullen, omdat ik voorheen als leidinggevende heb gewerkt. Maar eigenlijk hoef ik niet per se leiding te geven – het aansturen van mensen vind ik het minst leuk. Anderen ondersteunen en die spin in het web zijn, vind ik het interessantst van mijn werkzaamheden, en dat is precies wat ik nu ga doen op mijn nieuwe interim-opdracht.'' 

Overzicht nieuws

Benieuwd wat onze experts voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!